2009. október 17.

Elektromos működésű billenő poliuretán tetőtéri ablak

Elektromos működésű billenő poliuretán tetőtéri ablak

Különleges kényelmet nyújtanak a távirányítóval működtethető GGU Integra tetőtéri ablakok – egyetlen távirányítóval akár az összes tetőtéri ablak, illetve bármilyen külső és belső elektromos Velux árnyékoló is működtethető.

A kézzel nyitható ablakokétól alig eltérő beépítést kívánó Integra ablakok a működtetéshez szükséges minden alkatrésszel együtt kaphatók, így beépítés után egyszerűen csak a hálózatra kell csatlakoztatni azokat. (Áramszünetkor vagy ablaktisztításkor természetesen kézzel is nyithatók.) A kábelezés elrejthető a belső burkolat mögött, de – például régi ablakok cseréjénél, amikor a belső falborítást nem kívánják eltávolítania – a kábelezés kívül is futhat.

A GGU Integra nyílászárók – anyag, felületkezelés, záródás, üvegezés, tisztíthatóság szempontjából – a GGU típusú ablakokéval megegyező kivitelűek. A biztonsági hőszigetelő üvegezésű ablakok tok- és szárnyszerkezete rétegelt lemezből préselt és ragasztott fabetétből készül, amit egybeöntött fehér poliuretán bevonat fed, illetve vörösréz és cinkborítással is rendelhetők.

Elektromos működésű billenő poliuretán tetőtéri ablak

A távirányítón beállítható az ablakok nyitási szöge, sőt késleltethető bármelyik ablak záródása, ami praktikus funkció fürdőszobákban vagy konyhákban, illetve a kézzel nem elérhető tetőtéri ablakoknál.

Az érzékelők esőben automatikusan bezárják az ablakokat, a szárnyba épített szellőzőnyílás azonban nyitva marad, így teljes biztonság mellett állandóan friss levegő juthat a lakásba.

A tetőtérben található egyes ablakok vagy ablakcsoportok működése az egyéni igények szerint programozható. Például „reggeli programként” előre beállítható az ablakok nyitásának vagy az árnyékolók felhúzásának időpontja, ami azután egyetlen gombnyomással elvégezhető. A kellemesebb belső klíma kialakításában nagy segítséget nyújthat – az akár napi többszöri – szellőztetés előre programozhatósága.

Bármelyik Velux elektromos redőny és belső árnyékoló külön kábelezés nélkül az Integra rendszerhez csatlakoztatható. A távirányító automatikusan felismeri az új elemeket, és hozzáadja a már meglévőkhöz, melyek ezután egyetlen gombnyomással működésbe hozhatók.

Az Integra távirányítón bármikor ellenőrizhető az ablakok helyzete anélkül, hogy szobáról szobára kellene járni. A kijelzőről minden információ leolvasható, beleértve a végrehajtott programokat is. A könnyebb átláthatóság érdekében minden ablaknak saját név is adható (például Péter ablakai).

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog