filmszemle

2009. október 23.

Szolárrendszerek családi házakhoz

Szolárrendszerek családi házakhoz

A Velux fűtési és használati meleg vizet előállító szolárrendszerei komplett megoldást nyújtanak a napenergia hasznosítására. A komplett szolárrendszerek megkönnyítik a megfelelő napenergia-hasznosító megoldás méretezését és megrendelését.

Szolárrendszereket elsősorban az újonnan épített házaknál érdemes alkalmazni, mivel az épületgépészeti terv eleve figyelembe veheti az épület tájolását, illetve a tetőfelületek hajlásszögét, ami nagymértékben hozzájárul, hogy az épület működéséhez szükséges energia minél nagyobb részét a Napból nyert energia fedezze.

A Velux használati meleg vizet előállító szolárrendszerei a melegvíz-előállítás energiaszükségletének akár 70 százalékáról is gondoskodhatnak, a Velux fűtési meleg vizet előállító szolárrendszereivel a fűtés energiaszükségletének akár 30 százaléka is fedezhető.

Szolárrendszerek családi házakhoz

A Velux standard burkolókeret elemeinek felhasználásával a Velux napkollektorok harmonikusan illeszkednek a tetőbe. A felhasznált minőségi anyagok és a legkorszerűbb technológia alkalmazása rendkívüli ellenálló képességgel ruházza fel a Velux napkollektorokat. A Velux napkollektorok négy különböző méretének köszönhetően – egyedülálló módon – a Velux tetőtéri ablakokkal kombinálva is beépíthetők, és önmagukban, illetve rendszerként is megvásárolhatók. A Velux napkollektorok alkalmazásakor nem feltétlenül szükséges a teljes Velux szolárrendszert alkalmazni, a napkollektorok más fűtési rendszerekkel is összeköthetők.

A Velux napkollektorok megjelenésükben illeszthetők az új építésű házakhoz, és könnyen integrálhatók régebbi házak tetőszerkezetébe is. A tetőfedő anyagba simuló, esztétikus megjelenésű napkollektorok mind a hagyományos, mind a modern építészeti megoldásokkal és a megújuló energiákra épülő legújabb technológiákkal összhangban vannak. A csöveket és a szerelvényeket a többi épületgépészeti elemhez hasonlóan az épület külső burkolata takarja, így a tető vonalának rendezettségét semmi sem zavarja meg.

Szolárrendszerek családi házakhoz

A kollektorok a tetőtéri ablakokhoz hasonlóan könnyen beépíthetők a tetőbe. A beépítés módja és a napkollektorok tömítései garantálják a tökéletes vízzárást. A Velux napkollektorai 15° és 90° közötti tetőhajlás esetén alkalmazhatók.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog