2009. október 23.

Tetőkibúvók lakatlan padlásokra

Tetőkibúvók lakatlan padlásokra

A GVT és VLT típusú tetőkibúvók alkalmazása olyan hőszigetelt, illetve hőszigetelés nélküli tetőterekhez ajánlott, ahol nincsenek lakás céljára kialakított helyiségek. A tetőkibúvók lehetővé teszik a tetőre való egyszerű kijutást, illetve a természetes fény helyiségbe jutását.

A hőszigetelő üvegezéssel készülő ablakok burkolókerettel ellátott kivitelűek, így mind sík, mind profilos tetőfedő anyagokhoz egyszerűen megoldható a vízzáró csatlakoztatásuk.

 

VLT tetőkibúvók

A hőszigetelés nélküli padlásokra ajánlott VLT típusú tetőkibúvó kilincse háromfokozatú mikronyitást tesz lehetővé, és mindhárom szellőztetőállásban rögzíthető.

A 46x61 cm-es Velta változat maximum 60 mm profilmagasságú tetőfedő anyagok és 15–60° tetőhajlás esetén alkalmazható. A 180°-ig felfelé nyitható szárnyú tetőkibúvó tokszerkezete fekete poliuretánból, az ablakszárnyak feketére galvanizált alumíniumból készülnek.

A 45x55 cm-es Velta 205 változat maximum 120 mm profilmagasságú tetőfedő anyagokhoz és 20–60° tetőhajlás esetén alkalmazható. A tok fenyőből készül, a szárny pedig alumíniumból. A tetőkibúvó nyitásiránya választható: a szárny vagy 90°-ig felfelé, vagy oldalra (jobbra) nyitható, beépítést ennek megfelelően kell elvégezni.

Tetőkibúvók lakatlan padlásokra

GVT tetőkibúvó

A lakótérbe nem, csak használaton kívüli, hőszigetelt helyiségekbe ajánlott GVT tetőkibúvó maximum 60 mm profilmagasságú tetőfedő anyagokhoz használható. (Síklemezfedés esetén nem alkalmazható.) A szárny oldalra nyitható, tetszés szerint jobbra vagy balra, és három állásban rögzíthető. Az ablakszárny 90°-os nyitáskor egy biztonsági kar segítségével automatikusan rögzül. Az ablakot a kioldó gomb megnyomásával lehet becsukni. A tetőkibúvó tokszerkezete fekete poliuretánból, az ablakszárnyak feketére galvanizált alumíniumból készülnek.

Tetőkibúvók lakatlan padlásokra

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog