filmszemle

2010. március 21.

Egyedi méretekben készülő szendvicspanelek

Egyedi méretekben készülő szendvicspanelek

A Metarch új, egyedi méretű, exkluzív építészeti célokra szolgáló Designwall szendvicspanelei középületekre, kereskedelmi épületekre, az egyszerű síkpanelektől az összetett ívekig, a sarokelemektől az egyedien vágott darabokig, vízszintes és függőleges osztással egyaránt szerelhetők.

A többféle anyagú, bevonatú és színű fegyverzettel választható Designwall rendszer mindkét típusa – a Designwall A és S Series is – teljesen sík felületet alkot az épületen, ötvözve a síklemez-burkolatok elegáns megjelenését a szendvicspaneles technológia előnyeivel. A Metarch rendszerek – a felületfolytonos falakra jellemző előnyöket kínálva – energiatakarékos, légzáró, víz- és párazáró homlokzatkialakításokat tesznek lehetővé. Mivel a rendszerek minden eleme egyedi gyártással készül (a vastagság és hosszméretek mellett a panelek szélessége is szabadon választható), a rendszer nagy szabadságot enged a tervezőknek a homlokzati raszter kialakításában.

Egyedi méretekben készülő szendvicspanelek Egyedi méretekben készülő szendvicspanelek Egyedi méretekben készülő szendvicspanelek

 

Designwall A Series

Az A Series exkluzív építészeti célú panelei új lehetőséget kínálnak a falburkolati rendszerek tervezésében. Esetleges sérülésekor bármelyik elem utólag – a szomszédos elemek megbontása nélkül – kicserélhető. A vízszintes, függőleges, vagy akár lépcsőzetes beépítések változatos variálhatósága, kiegészülve az egyedi forma- és színvilággal egyedi homlokzatkialakításokat tesznek lehetővé.

Az A Series síkfelületű, hőszigetelt, fémlemez fegyverzetű falpanel, amely a panel teljes kerületén körbefutó alumínium véglezáró profil mentén, rejtett módon rögzíthető (a takarásról 20 mm széles, besüllyesztett EPDM gumitömítés gondoskodik). A panelek 60 és 80 mm vastagságban kaphatók, szélességük 300 és 1200 mm között, hosszuk 300 és 7200 mm között milliméter pontosan, szabadon választható. A rendszer változatos megoldásokat kínál sarokkialakításokra, íves falszakaszokra hosszirányban vagy keresztirányban ívelt panelekkel, valamint kész csatlakozóelemeket, illetve illesztéseket nyílászárókhoz, függönyfalakhoz.

Egyedi méretekben készülő szendvicspanelek

 

Designwall S Series

Az S Series két sík fémlemezből és a közé préselt poliuretán habból készülő, exkluzív építészeti célú szendvicspanel-rendszer. A panelek függőlegesen és vízszintesen, illetve a kettő kombinációjában szerelhetők, de lehetőség van ugyanazon falszakaszon különböző vastagságú panelek egybeépítésére is, ami mérföldkőnek számít a szendvicspanel-gyártásban. A panelek 50, 60 és 80 mm vastagságban kaphatók, szélességük 300 és 1000 mm között, hosszuk 300 és 10000 mm között milliméter pontosan, szabadon választható. A sarok- és íves elemekkel, nyílászáró- és függönyfal-csatlakozásokkal kiegészülő rendszer formai sokoldalúságával bármilyen tervezői elképzeléshez illeszthető.

Egyedi méretekben készülő szendvicspanelek

Az S Series panelrendszer egyedi oldalcsatlakozással rendelkezik: az egyes panelek rozsdamentes acél rögzítőelemmel rögzíthetők a tartóvázhoz, az egymáshoz csatlakozó panelek elmozdulását pedig az alsó panelek külső fémlemezéből visszahajtott fül gátolja meg. A hosszanti oldalon 4 mm, a keresztillesztésnél 16 mm hézag marad a panelek között. A levegő- és nedvesség bejutását a hosszanti oldalak csatlakozásánál nyomáskiegyenlítő kamra akadályozza meg, a keresztillesztésnél a panelek közötti hézagba préselt vízzáró EPDM gumitömítés.

Egyedi méretekben készülő szendvicspanelek

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog