filmszemle

2011. május 26.

Esőzajcsökkentő tetőtéri ablak – nyugodt éjszakák és nappalok

Esőzajcsökkentő tetőtéri ablak – nyugodt éjszakák és nappalok

A vásárlói igények és az építkezési szokások változásait követve a VELUX-kínálat többek között olyan termékekkel is bővült az idei építkezési szezontól, amelyek tovább növelik a tetőtéri komfortot, valamint segítik a régi tetőablakok újakra cserélését. Ezek közül az egyik az esőzajcsökkentő tetőtéri ablak.

Új VELUX-szabadalom az eső hallható zaját 50 százalékkal csökkentő műszaki megoldás, melyet a komfort üvegezésű tetőtéri ablakokban alkalmaz a gyártó. Tudományosan bizonyított, hogy a gyermekek 7 dB zajkülönbségre már felébrednek éjszakai álmukból. Az esőzajcsökkentő tetőtéri ablak éppen ennyivel redukálja le az eső és jégeső kopogását, így a gyerekszobákban esős éjjeleken is csend honol. Az esőkopogás nemcsak éjjel lehet zavaró, hanem olvasás vagy zenehallhatás közben is, mely ezentúl esőben is élvezetes marad.

 

Esőzajcsökkentő tetőtéri ablak – nyugodt éjszakák és nappalok

 

A zajcsökkentő tulajdonság mellett a kétféle nyitásmóddal és felületképzéssel elérhető ablakok kiváló napvédő (g-értékű) és 5 százalékos UV-áteresztő képességűek, így a magasabb komfortigényeket maximálisan kielégítik. Minden olyan helyiséghez ajánlott, amely fokozott napsugárzásnak van kitéve.

 

Extra üvegezés extra igényekre

Az esőzajcsökkentő tetőtéri ablakot a legnagyobb kényelem érdekében komfort üvegezéssel láttuk el, mely külső felületén könnyen tisztuló bevonattal rendelkezik. Hatékony napvédelemet nyújt (güveg=0,29), és fokozott hőszigeteléssel bír (Uüveg=1 W/m2K) a rétegrendnek és kriptongáz-töltésének köszönhetően.

 

Esőzajcsökkentő tetőtéri ablak – nyugodt éjszakák és nappalok

 

Az új tetőtéri ablak alkalmazása ajánlott:

• olyan tetőtér-tulajdonosoknak, akik többet várnak el egy tetőtéri ablaktól, mint csupán a bevilágítást és a hőszigetelést, és az extra szolgáltatásokért (például esőzajcsökkentés) hajlandók is többet fizetni;

• olyan tetőtérbe, ahol a lakók számára kiemelten fontos a nyári napvédelem, mint például déli-délnyugati tájolású tetőterekben, ahol fokozott napsugárzás éri az üvegfelületeket;

• azon ügyfelek számára, akiknek elvárása a fűtési időszakban az átlagosnál jobb hőszigetelő képesség;

• olyan helyiségekbe, ahol a nyári napvédelmen túl a berendezési tárgyak, bútorok UV-védelme is kiemelkedő fontosságú.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog