filmszemle

2011. június 24.

Új hidegburkolat-ragasztási rendszer

Új hidegburkolat-ragasztási rendszer

Új hidegburkolat-ragasztási rendszer színesíti az építőanyag-ipar palettáját: a Baumit Baumacol névre keresztelt termékcsaládja a legkülönbözőbb és legkényesebb alkalmazási területeken is tartós, szilárdságot, rugalmasságot és biztos tapadást garantáló megoldást nyújt, legyen szó terasz, nappali vagy akár zuhanyzó burkolásáról.

A kerámiaburkolatok többnyire jelentős értéket képviselnek, ebből adódóan ajánlott kiemelt figyelmet fordítani a fektetésükhöz alkalmazott csemperagasztó minőségére és megbízhatóságára. Minden felhasználási területre az adott igénybevételre minősített terméket javasolt használni, de a burkolólap mérete, illetve anyaga (mázas kerámia, greslap, természetes kőlap stb.) is befolyásolja a választást. Nagy igénybevételnek kitett helyeken – például padlófűtéshez vagy teraszra – csak kiemelkedően rugalmas ragasztók (például Baumacol FlexUni és FlexTop) alkalmazása javasolt.

 

Új hidegburkolat-ragasztási rendszer

 

Sima felület, tökéletes tapadás

A tartósság érdekében a kerámiaburkolatok lerakásához teherbíró és sima aljzatra van szükség, melynek kialakításához nagy segítséget nyújtanak a kitűnő tapadást és simaságot biztosító, speciális Baumit alapozók és aljzatkiegyenlítők. De fürdőszoba vagy terasz ma már nem készülhet vízszigetelő anyagok alkalmazása nélkül sem, és sok bosszúság kerülhető el azzal, ha e célra profi anyagokat használunk. Nedvességnek fokozottan kitett helyiségekben (például zuhanyzó) burkolás előtt mindenképpen javasolt folyékony fóliát használni. Ha ezt nem tesszük meg, a fröccsenő víz felszívódik a falazatba, és annak másik oldalán megjelenhet a nedvesség, vagy akár a penészesedés.

 

Vízszigetelő anyagok

Ha a terasz alatt lakótér vagy garázs található, különösen fontos a burkolás során az odafigyelés, hiszen senki nem lát szívesen beázásnyomokat például a nappalija sarkában. A nedvesedés amellett, hogy nem esztétikus, a szerkezetet is károsíthatja (téli fagyás). Rugalmas hajlaterősítő szalagok alkalmazására minden épületszerkezet találkozásánál (falfödém, födém attika stb.) szükség van mégpedig a megfelelő szigetelőanyagba ágyazva.

 

Baumacol fugaprogram

A fugázóknak a burkolatok széles választékához igazodva különböző színekben kell rendelkezésre állniuk. A Baumacol fugaprogram minden igényt kielégít: nemcsak rugalmasak, penészesedésgátlók, de víz- és szennyeződéstaszítók is, így hosszú évekre garantálják a szépséget és biztonságot.

Koltay Katalin, szakértő

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog