2011. június 28.

A feltolásgátló biztonságossá teszi a miniredőnyt

A feltolásgátló biztonságossá teszi a miniredőnyt

Az utólagosan is felszerelhető Alulux miniredőnyök hatékony védelmet nyújtanak a betörésekkel szemben, és jó hőszigetelő képességüknek köszönhetően alkalmazásukkal energia is megtakarítható. A miniredőnyök profiljait úgy tervezték, hogy a lehető legkisebb helyet foglalják el felhúzott állapotban.

A sok előnyt (árnyékolás, hő-, hangszigetelés, porkizárás és biztonság) nyújtó, kívülre elhelyezhető – a felhúzott redőnyt tartó – alumíniumtokkal szerelhető Alulux miniredőnyök modern és régi épületekhez egyaránt harmonikusan illeszthetők. Az egyedi, méretre készülő elemek teszik lehetővé az Alulux miniredőnyök utólagos felszerelhetőségét. Az alumíniumtok különféle változatokban rendelhető: 20, 45 és 90 fokos RV tokok, háromféle íves tok, valamint vakolható rejtett tok.

 

A feltolásgátló biztonságossá teszi a miniredőnyt

 

A redőnyök működtethetők hevederrel, tekerőkarral vagy villanymotorral. A villanymotoros meghajtás számos előnyt nyújthat: összeköthető például olyan időkapcsolóval, ami megfelelő időközönként automatikusan fel- és lehúzza a redőnyöket. A sokakat zavaró rovar-, illetve szúnyoginváziókkal szembeni védekezésre fejlesztette ki az Alulux azt a megoldást, melyben külön felgördülő szúnyogháló kapott helyet, csak kis mértékben növelve a tok méretét.

 

Feltolásgátló zár

Az összes miniredőnyhöz alkalmazható a bevezetőcsappal és acélretesszel ellátott Garant-Mini-Quick feltolásgátló zár, melynek használatával a miniredőnyök egyszerűen tehetők biztonsági redőnyökké. A zár felépítése egyszerű: a fedőborításhoz poliamid hajtóka kapcsolódik, a redőnypáncél felső lécében pedig acélcsap található. A szerkezeten nincs beállítási, igazítási lehetőség.

A feltolásgátló biztonságossá teszi a miniredőnyt

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog