2011. június 28.

Hőszigetelt felülvilágító kupola – az első valódi ablak lapostetőbe

Hőszigetelt felülvilágító kupola – az első valódi ablak lapostetőbe

Az akril vagy polikarbonát kupola alatt hőszigetelt, biztonsági üvegezés helyezkedik el. Az üvegezés kívül edzett, belül ragasztott, vagyis törés esetén az autók szélvédőjéhez hasonlóan egyben marad. Az üvegrétegek között elhelyezett fólia megnehezíti az illetéktelen behatolást.

A Velux Magyarország Kft. idén tavasszal új termékkategóriával jelentkezett. A tetőtéri ablakairól ismert cég ezentúl nemcsak magas-, hanem lapostetőbe is kínál olyan megoldásokat, amelyek természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket. A hőszigetelt felülvilágító kupola termékcsalád azért egyedi a felülvilágító kupolák piacán, mert az akril vagy polikarbonát kupola alatt hőszigetelt, biztonsági üvegezés helyezkedik el. Az üvegezés – felépítését tekintve – kívül edzett, belül ragasztott, vagyis törés esetén nem hullik darabjaira, hanem az autók szélvédőjéhez hasonlóan egyben marad. Az üvegrétegek között elhelyezett 2 réteg PVB fólia pedig, megnehezíti az illetéktelen behatolást.

Hőszigetelt felülvilágító kupola – az első valódi ablak lapostetőbe

A Velux hőszigetelt felülvilágító kupolák három: fix, szellőztethető és füstelvezető változatban elérhetők el. Mindegyik típus a Velux tetőtéri ablakok kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságaival bír, ezért ideálisak huzamos tartózkodásra szolgáló, fűtött helyiségek természetes fénnyel való bevilágítására. Olyan lapostetős épületek homlokzatoktól elzárt helyiségei is napfényessé és szellőztethetővé válnak, amelyek egyébként nem jutnának természetes fényhez.

Hőszigetelt felülvilágító kupola – az első valódi ablak lapostetőbe

A felülvilágító kupolák fix és szellőztethető változata 6 méretben, füstelvezető változata pedig 2 méretben áll rendelkezésre.

Hőszigetelt felülvilágító kupola – az első valódi ablak lapostetőbe

A termékek műanyag kivitelben – PVC lábazat hőszigetelt üvegezéssel, akril vagy polikarbonát kupola – készülnek, letisztult formatervezéssel.

A szellőztethető változat elektromosan, távirányítóval vezérelhető, mellyel a szárny 20 cm-re nyitható. A láthatatlan mozgatómotor, a beépített esőérzékelő, az elektromosan mozgatható belső árnyékoló és az IO-Homecontrol épületirányítási protokollba való integrálhatóság igazán felhasználóbaráttá teszik a terméket.

A termékekről bővebb információ a www.termektarplusz.com honlapon található.

Hőszigetelt felülvilágító kupola – az első valódi ablak lapostetőbeHőszigetelt felülvilágító kupola – az első valódi ablak lapostetőbe

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog