2022. május 22.

3+1 érv a cserepeslemez mellett

3+1 érv a cserepeslemez mellett

A cserepes tetők kinézetét és hangulatát kevés más építési megoldás képes reprodukálni. Az olyan nehéz súlyú, sok hibával rendelkező tetőfedési technológiákat azonban, mint a cserépfedés, ma már érdemes más tetőfedési módszerekkel helyettesíteni. Vajon milyen opciók állnak rendelkezésünkre abban az esetben, ha a házunk tetején mindenképpen cserepeket szeretnénk látni — de mindezt a népszerű építőanyag hátrányai nélkül?

A válasz: cserepeslemez! Mit érdemes tudni róla, milyen előnyökkel rendelkezik a cserepes tetőhöz képest, és honnan érdemes beszerezni?

 

A legfontosabb érvek a cserepeslemez mellett

A cserepeslemez igazán modern, minőségi megoldás, amely szinte minden olyan fontos tulajdonsággal rendelkezik, amiért a cserepek népszerűvé váltak. A lemezekre jellemző ugyanis, hogy igen könnyűek, négyzetméterenként körülbelül tizedakkora súlyúak, mint a cserepek, ami lényegében tizedakkora terhelést jelent a tetőszerkezetre nézve. Ez annak köszönhető, hogy az alapanyaga acél, a kis súly tehát igen erős és strapabíró felülettel párosul.

 

3+1 érv a cserepeslemez mellett



Könnyedsége miatt rendkívül egyszerűen és gyorsan szerelhető fel a házak tetejére, ráadásul akár több méteres hosszúságban is gyártható, ezért összeillesztése és tetőre szerelése nem igényel különösebb szaktudást. Ám biztonsági szempontokat figyelembe véve a magasban történő kivitelezés miatt célszerű szakember segítségét kérni a megvalósításhoz.

A cserepekre sajnos jellemző, hogy szennyeződnek, elszíneződnek vagy mohásodnak. Az acél cserepeslemezekkel ezek a problémák egy csapásra megszűnnek, hiszen a sima felületnek, a lejtésnek és az anyag ellenállóságának köszönhetően nem tudnak rajta megtapadni a különböző szennyeződések, porszemek vagy mohák — amennyiben pedig mégis, az első eső lemossa őket.

Ráadásul a kosz mellett az időjárási viszontagságoknak is rendkívül jól ellenáll: a lemezek több rétegű, mikroszkopikus bevonatának köszönhetően a Nap UV-sugárzása, illetve az ezzel járó extrém magas hőmérséklet sem képes kárt tenni az anyagban.

A cserepeslemezzel tehát nemcsak a cserepek által nyújtott esztétikus kinézetet, de az időtállóságot is megkapjuk — ehhez azonban minőségi, megbízható és nagy szakértelemmel rendelkező gyártóra és kivitelezőre lesz szükségünk.

 

Cserepeslemez vásárlása és felszerelése

Ahhoz, hogy cserepeslemezünk minden korábban említett pozitív tulajdonságát magában hordozza, úgy kell gyártani és felszerelni, hogy az alapanyag, illetve az általa kialakított tetőszerkezet ellenálljon minden külső hatásnak.

A minőségre nagy hangsúlyt fektető gyártók — mint például a Betolemez — a cserepeslemezeket különböző méretű bevonattal készítik el, amely biztosítja, hogy az olyan erőhatások, mint a jégeső se tudjanak kárt tenni a tető burkolatában.
Ráadásul az acéllemezek — a tető mellett — akár más építési célokra is felhasználhatóak, legyen szó akár kerítésről, álmennyezetről, oldalfalról, födémről vagy éppen zsaluról.

 

3+1 érv a cserepeslemez mellett



Ezekben az esetekben azonban külön erre a célra készített trapézlemezt vagy előkorcolt lemezt érdemes választani. Az előbb említett gyártó kínálatában mindezek megtalálhatóak, sok egyéb minőségi építőanyaggal együtt.

Amennyiben tehát házunkat vagy ipari építményünket korszerű, modern technológiával szeretnénk ellátni, érdemes körülnézni az acéllemezek piacán, hiszen rendkívül strapabíró, esztétikus és könnyen használható szerkezeteket fogunk találni!

 

(X)

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog