schock

Céglista Cikkajánlás
Témakörlista Kérdés

 googleadsense

googleadsense

googleadsense

googleadsense
googleadsense

 


 
 
 

 

Legolvasottabb friss cikkek
Betonjavító rendszerekkel jelentősen lassítható a házak állagromlása
Tetőtér energiatudatos felújítása a belső burkolat elbontása nélkül
Teraszfedés tervezése a hóteher figyelembe vételével
Extrém megoldás egy lovardaépület homlokzatán
Speciális kerámiacserép tetőfelújításokhoz
Városi Gábor festőművész kétlakásos háza, kontrasztos PREFA homlokzattal
Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással
Tippek fémlemezfedés szakszerű kialakításához
Kéthéjú lapostető felújítása befújt hőszigeteléssel
Különleges megjelenésű, méretre vágható zuhanyfolyókaEmail- értesítés az újdonságokról
név:
email:
MEGRENDELEM
  leiratkozás

RSS-feliratkozás

Építési Jog
Hírlevél § Figyelő
Május 13-án hatályba lépett az Építési törvény módosítása
Csak szabályos épület kaphat fennmaradási engedélyt
A „csonka” HÉSZ szerint végzett építési munka nem minősíthető szabálytalannak
Az egyszerű bejelentés alapján épülő épületekről is kötelező a statisztikai adatszolgáltatás
Az ÉMI Nonprofit Kft. tervellenőrzést és építési műszaki ellenőrzést is fog végezni
Kötelező tervezői művezetés és kivitelezési dokumentáció
Parkolóhelyek kialakításának új OTÉK előírásai
Lakóépület építésének egyszerű bejelentése – GYIK (ingyenes)
Építési napló vezetése nélküli kivitelezés miatt építésügyi bírság (is) kiszabható

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés 

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

 

 Címkék: Isoprof Kft., vízszigetelés
Termék
Akár télen is beépíthető, öntapadó vízszigetelő lemez
2016. 01. 07.

Ahol teljes körű és az építmény teljes élettartamára biztonságot garantáló vízszigetelés a követelmény, jó megoldást nyújt a Grace vízszigetelő termékcsalád: garantálja a porszáraz belső teret, kiküszöböli a vízvándorlást, megoldja a gázzárást, könnyen és gyorsan beépíthető az időjárástól viszonylag függetlenül.


A korábbiakban a kétoldali zsaluzattal készülő vasbeton falakon nehézségekbe ütközött a Preprufe szigetelőlemez használata az átkötések helyének utólagos kiszigetelése miatt. E nehézségek kiküszöbölésére fejlesztették ki a közelmúltban a Preprufe 800PA lemezt: a beton- és fémfelületekre helyezhető, erősített, keresztlaminált HDPE hordozófóliából és szintetikus tapadórétegből álló öntapadó vízszigetelő fóliát. Az új termék szintén a Preprufe Advanced Bond Technology-t (Preprufe magasfokú kötéstechnológiát) alkalmazó anyag, amely a szerkezet teljes felületén igen erőteljesen tapad, kizárva a vízvándorlást. Két változatban kapható: a Preprufe 800PA +5 °C és +40 °C között, illetve a Preprufe 800PA LT -5 °C és +20 °C között alkalmazható.

Akár télen is beépíthető, öntapadó vízszigetelő lemez

A szigetelendő felületnek tisztának, zsír- és oldószermentesnek kell lennie, a 3 mm-nél nagyobb egyenetlenségeket el kell távolítani vagy ki kell tölteni. A felületet alapozni kell egy réteg Preprufe SC1 Primerrel, amit hengerrel vagy ecsettel hordhatunk fel, legalább egy órával a fólia felhelyezése előtt. Az alapozott felületre még aznap fel kell helyezni a szigetelőlemezt.

Akár télen is beépíthető, öntapadó vízszigetelő lemez

 

A Preprufe 800PA lemez alkalmazásának előnyei

A legtöbb fogadófelület megfelelő a szigetelőlemez fogadására, elmaradnak a szigetelést tartó szerkezetek, nincs szükség a fogadófelület alapos és költséges előkészítésére, illetve védőbeton kialakítására. Meglévő szerkezethez csatlakozva jelentős alapterület-növelés érhető el, ami nagyobb értékesíthető belső teret eredményez. A külső időjárástól való viszonylagos függetlenség jelentősen gyorsítja a kivitelezést.

Akár télen is beépíthető, öntapadó vízszigetelő lemez


Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!

Kapcsolódó cikkek:
Míg áll az épület, porszáraz a belső tere

Egy építmény összköltségében a vízszigetelés 1-2 százaléknyi arányt képvisel – ugyanakkor a vízszigetelés esetleges hibájából eredő penészedések, beázások jelentősen csökkenthetik az építmény értékesítési árát, sőt lehetetlenné is tehetik az ingatlan eladását, illetve rendeltetésszerű használatát.

Egyszerű és hatékony kenhető vízszigetelés

Ha valahol beázik az épület, a lakás tulajdonosa általában szeretné azt azonnal megszüntetni. Ha a beázás télen történik, ráadásul kívülről, a vízszigetelő kisiparosok – az alacsony hőmérséklet, a magas páratartalom stb. miatt – sokszor a tavasz megvártát javasolják. Pedig a kenhető, nagy rugalmasságú, nedves felületre is felhordható Servidekkel azonnal orvosolható a probléma.

Létezik katasztrófaálló vízszigetelés?

Rendkívüli behatások esetén az építményt csak olyan vízszigetelés tudja megvédeni, amely a megvédendő teret határoló szerkezetet – és nem a szigetelést tartó szerkezetet! – szigeteli, megfelelő műszaki tartalékkal képes alkalmazkodni a peremfeltételek romlásához, meggátolja a vízvándorlást, illetve könnyen, gyorsan és tartósan javítható.

Öntapadó szigetelés nyílt munkagödörben épülő oldalfalakhoz

A Preprufe 800PA hidegen felhelyezhető, öntapadó vízszigetelő lemez, mely erősített keresztlaminált HDPE hordozófóliából és szintetikus, nem bitumenes tapadórétegből áll. A betonhoz bármilyen hőmérsékleten kiválóan tapadó, 0,8 mm vastag lemez kimagasló pontnyomásállósága a négyrétegű HDPE hordozófóliának köszönhető.

Talajszint alatti helyiségek biztonságos vízszigetelése

Napjainkban egyre gyakrabban készülnek olyan építmények, melyekben a talajszint alatt is „értékes” terek, helyiségek találhatók – ezeknél az épületrészeknél még magas talajvízszint, vagy szélsőséges geológiai adottságok mellett is gondoskodni kell a porszárazságról, ami kizárólag megfelelő vízszigeteléssel érhető el.

Víz hatására duzzadó hézagkitöltő szalag

Az új betonba, vagy már meglévő és új betonok közé elhelyezhető, építési hézagok tömítésére szolgáló Servistrip AH 205 hézagtömítő szalag víz hatására megduzzad, gátolva a víz vándorlását a betonban. Szilárdságából adódóan olyan helyeken is alkalmazható, ahol más szigetelési megoldás nem használható, vagy sok nehézséget okozna.

Tartós és rugalmas, egyszerűen kivitelezhető vízszigetelések

Egy rétegben alkalmazhatóak, kedvezőtlen környezeti adottságok mellett is egyszerűen és biztonságosan – áram, gáz és gépi eszközök nélkül – kivitelezhetőek a Grace Construction Products vízszigetelő anyagai. A háromféle – egymással is kompatibilis – termékrendszer hosszú távon megoldja a vízszigetelési problémákat.

Egyszerűen beépíthető, biztonságos vízszigetelések

Megbízható és hosszú távú megoldást nyújtanak a Grace cég időjárástól kevésbé függő beépíthetőségű, egyszerűen és gyorsan elhelyezhető, mégis különlegesen biztonságos vízszigetelő termékcsaládjai.

Talajszint alatti helyiségek megbízható vízszigetelése

A talajvíznyomásnak kitett épületszerkezetek vízszigetelése sokszor bizonyul összetett feladatnak: a talajvíz nyomásán kívül figyelemmel kell lenni a talajban lévő gázokra, a talajsüllyedésre, az épületszerkezetek mozgására stb.Jogi nyilatkozat Médiaajánlat Impresszum   Építési megoldások ©