schock

Céglista Cikkajánlás
Témakörlista Kérdés

googleadsense

googleadsense

googleadsense
googleadsense

 


 
 
 

 

Legolvasottabb friss cikkek
Betonjavító rendszerekkel jelentősen lassítható a házak állagromlása
Tetőtér energiatudatos felújítása a belső burkolat elbontása nélkül
Teraszfedés tervezése a hóteher figyelembe vételével
Extrém megoldás egy lovardaépület homlokzatán
Speciális kerámiacserép tetőfelújításokhoz
Városi Gábor festőművész kétlakásos háza, kontrasztos PREFA homlokzattal
Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással
Tippek fémlemezfedés szakszerű kialakításához
Kéthéjú lapostető felújítása befújt hőszigeteléssel
Különleges megjelenésű, méretre vágható zuhanyfolyókaEmail- értesítés az újdonságokról
név:
email:
MEGRENDELEM
  leiratkozás

RSS-feliratkozás

Építési Jog
Hírlevél § Figyelő
Május 13-án hatályba lépett az Építési törvény módosítása
Csak szabályos épület kaphat fennmaradási engedélyt
A „csonka” HÉSZ szerint végzett építési munka nem minősíthető szabálytalannak
Az egyszerű bejelentés alapján épülő épületekről is kötelező a statisztikai adatszolgáltatás
Az ÉMI Nonprofit Kft. tervellenőrzést és építési műszaki ellenőrzést is fog végezni
Kötelező tervezői művezetés és kivitelezési dokumentáció
Parkolóhelyek kialakításának új OTÉK előírásai
Lakóépület építésének egyszerű bejelentése – GYIK (ingyenes)
Építési napló vezetése nélküli kivitelezés miatt építésügyi bírság (is) kiszabható

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés 

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

 

 Címkék: Schlüter-Systems KG Magyarországi Képviselet, vízszigetelés
Termék
Burkolható vízszigetelési megoldások kül- és beltéren
2016. 01. 22.

A burkolható vízszigeteléseket és szabványos rétegrendi megoldásokat fejlesztő és gyártó Schlüter-Systems KG már több mint húszéves jelenléttel bír a magyar piacon, a tíz éve létrejött közvetlen gyári képviselet pedig a Németországban már kipróbált és bevált technológiákat vezeti be.


E rendszerek előnye, hogy szabványos és a beépítés minőségét illetően könnyen ellenőrizhető, biztonságosan működő műszaki megoldásokat alkotnak.

 

Erkélyek- és teraszok felfagyásmentesen

A tervezők, kivitelezők többnyire a Schlüter-Systems Ditra elnevezésű felfagyásgátló és vízszigetelő erkély- és teraszrétegrendi elemeit tervezik, illetve építik be. Ezek lemezjellege miatt – a folyamatos rétegvastagságnak köszönhetően – garantálható a vízszigetelés azonos minősége a teljes felületen.

Burkolható vízszigetelési megoldások kül- és beltéren

A kritikus csomópontokban a részben áttetsző folytonosító szalagok és azok speciális, sötét tónusú, gumiszerű folytonosító ragasztója – a kontrasztváltás miatt – láthatóvá teszi, hogy jól sikerült-e a csomópontban – vagy bármely csatlakozásban – a folytonosítás. Ez óriási előny a hasonló rendszerekhez képest, mert még a burkolás előtt kiderül, ha valahol nem megfelelő a folytonosítás. Felületvédett fém vízorrként a Bara terasz- és balkonszegély lezárások, illetve a mindössze 2 cm vastag Troba acélfolyókák nyújtanak biztos vízelvezetést. A vízszigetelő termékek CPR szerinti teljesítménynyilatkozattal rendelkeznek.

Burkolható vízszigetelési megoldások kül- és beltéren

 

Burkolás és szigetelés fafödémre

A páratechnikát, vízszigetelést nem könnyű összehozni a repedésmentes hidegburkolattal. Ehhez nyújt segítséget a Ditra25 lemez, amely gyakorlatilag elengedhetetlen eleme a hidegburkolattal ellátott fafödémre készülő rétegrendeknek. A repedésmentességet a lemez nagymértékű feszültségmentesítő képessége, a páraterhelés eloszlását pedig az alulról nyitott és összefüggő kiegyenlítőraszter eredményezi.

 

Vízszigetelés és energiahatékony felületfűtés egyben

A Bekotec vékony rétegrendű padlófűtés frappáns megoldás a fűtés és vízszigetelés kombinációjaként. A rétegrend a rendszerlemezbe vitt csekély mennyiségű esztrich miatt gyorsan kialakítható. A minimális rétegvastagságú üzemi és/vagy használati vízszigetelést is adó rétegrend nagyobb belmagasságot és kisebb födémterhelést ad. A kialakuló rétegrend vastagsága – típustól és a burkolattól függően – 20 és 52 mm között változhat. A kis hőlépcső miatt komfortos, a pillanatnyi hőigény szerint gyorsan reagáló, takarékos felületfűtést eredményez. Mivel e rendszernek is része a közvetlenül burkolható Ditra25 feszültségmentesítő/vízszigetelő lemez, ez – folytonosíthatósága révén – opcionálisan megadja a használati vízszigetelést is.

 

Még vékonyabban – vízszigetelő elektromos padlófűtéssel

A Ditra-Heat elektromos padló- és falfűtés – mindössze 5,5 mm-es vastagságával – szinte bárhova beépíthető. Speciális bütykös lemezjellege miatt jelentősen eltér a konvencionális elektromos hálós fűtőszőnyegektől. Mivel a fűtőkábel nem hálóra van felkasírozva, hanem bárhova bepattintható a lemezbe, a lemez szigetelési szempontból rendsze-rében folytonosítható. Így fürdőszobákban, wellness- és bármilyen mezítlábbal használt területen hasznosítható.

Burkolható vízszigetelési megoldások kül- és beltéren

 

Egy díjnyertes vonalmenti folyóka épített zuhanyokba

Az üzemi vagy használati vízzel terhelt helyiségekben gondolni kell az adott gépészeti elem szigetelt folytonosítására. Ez a zuhanytálca nélküli, épített zuhanyokba szánt Kerdi-Line folyóka használatával egyértelmű: amellett, hogy a folyóka hangszigetelő tokját nem kell lefúrni az aljzatra és nem kell kitölteni habarccsal, előnye, hogy a folyóka acélperemére már gyárilag rákasírozzák a vízszigetelő gallért is. Mivel a folyóka nem hegesztett, hanem rozsdamentes acélból préselt darabból áll, nincsenek hegesztési varratok, így azok szivárogni sem tudnak. Hasznos különlegesség, hogy a keret és rács a hidegburkolat vastagsága szerint tizedmilliméter pontosan állítható.

Burkolható vízszigetelési megoldások kül- és beltéren

 

Fény a falból IP-védetten

Az építészek és a megrendelők preferálják, ha a fényforrás rejtetten helyezkedik el, azaz nem jelenik meg mint idővel elavuló önálló építészeti elem. Egy épületbe belépve már gyakran megesik, hogy a tökéletes fényviszonyok forrását nem tudjuk elsőre azonosítani. Ennek a hatásnak az eléréséhez nyújt segítséget a Liprotec professzionális, LED-es fényprofilrendszer, amely homogén, minőségi fényt és energiahatékony megoldást ad IP65 védettség mellett.

Burkolható vízszigetelési megoldások kül- és beltéren Burkolható vízszigetelési megoldások kül- és beltéren

A gyártó weboldaláról letölthetők a csomóponti katalógusok, adatlapok. A profilok, szigetelési rendszerek, csomóponti katalógusok a www.schlueter.hu, az energiahatékony padlófűtések a www.bekotec-therm.hu, a professzionális fényprofilrendszer pedig a www.liprotec.de oldalról tölthető le.


Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!

Kapcsolódó cikkek:
Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer

A Schlüter-Bekotec-Therm kerámia klímapadló kis rétegvastagságú, energiatakarékos és gyorsan reagáló padlófűtési rendszer, mely egy szabályzóelem segítségével hűtésre is használható. Az alacsony előremenő vízhőmérsékletű rendszer meglévő, hagyományos fűtési megoldásokkal is összeépíthető.

Vízszigetelés, feszültségmentesítés, rétegelválasztás – hogy ne fagyjon fel a teraszburkolat

Az erkélyek és teraszok burkolata csak megfelelő rétegrendi kialakítással, jó minőségű termékek alkalmazásával és gondos kivitelezéssel lesz tartós. Erre szolgál a közvetlenül burkolható Ditra vízszigetelő, feszültségmentesítő és rétegelválasztó lemez, valamint a Ditra-Drain burkolható vékony drainlemez. 

Akár a burkolati rétegrendben is elférő vonalmenti folyóka

A Német Schlüter-Systems KG épített zuhanyzókba kínált Kerdi-Line vonalmenti folyókája nemcsak műszaki megoldásai miatt kapott idén Construma-díjat, hanem esztétikus kialakításával, illetve kivitelezőbarát beépíthetőségével is kiemelkedik a hasonló termékek közül.

Lépcsőélvédő csúszásgátló felülettel

A rozsdamentes acélból készülő, ragasztott – és szükség esetén cserélhető – csúszásgátló felülettel ellátott Schlüter-Trep-G/GK lépcsőprofilok kitűnő megoldást nyújtanak nagyforgalmú épületek kerámia, illetve természetes kőből készült lépcsőlapjainak védelmére, és a lépcsőhasználat biztonságosabbá tételére.

Közvetlenül csempézhető építőlemez

A víz- és hőszigetelésként is szolgáló Schlüter-Kerdi-Board építőlemez közvetlenül burkolható felületet ad, és a csempeburkolattal együtt többrétegű vízszigetelést alkot.Jogi nyilatkozat Médiaajánlat Impresszum   Építési megoldások ©