schock

Céglista Cikkajánlás
Témakörlista Kérdés

googleadsense

googleadsense

googleadsense
googleadsense

 


 
 
 

 

Legolvasottabb friss cikkek
Betonjavító rendszerekkel jelentősen lassítható a házak állagromlása
Tetőtér energiatudatos felújítása a belső burkolat elbontása nélkül
Teraszfedés tervezése a hóteher figyelembe vételével
Extrém megoldás egy lovardaépület homlokzatán
Speciális kerámiacserép tetőfelújításokhoz
Városi Gábor festőművész kétlakásos háza, kontrasztos PREFA homlokzattal
Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással
Tippek fémlemezfedés szakszerű kialakításához
Kéthéjú lapostető felújítása befújt hőszigeteléssel
Különleges megjelenésű, méretre vágható zuhanyfolyókaEmail- értesítés az újdonságokról
név:
email:
MEGRENDELEM
  leiratkozás

RSS-feliratkozás

Építési Jog
Hírlevél § Figyelő
Május 13-án hatályba lépett az Építési törvény módosítása
Csak szabályos épület kaphat fennmaradási engedélyt
A „csonka” HÉSZ szerint végzett építési munka nem minősíthető szabálytalannak
Az egyszerű bejelentés alapján épülő épületekről is kötelező a statisztikai adatszolgáltatás
Az ÉMI Nonprofit Kft. tervellenőrzést és építési műszaki ellenőrzést is fog végezni
Kötelező tervezői művezetés és kivitelezési dokumentáció
Parkolóhelyek kialakításának új OTÉK előírásai
Lakóépület építésének egyszerű bejelentése – GYIK (ingyenes)
Építési napló vezetése nélküli kivitelezés miatt építésügyi bírság (is) kiszabható

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés 

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

 

 Címkék: Lasselsberger-Knauf Kft., bevonatszigetelés, vízszigetelés
Termék
Cement- és műgyanta kötésű bevonatszigetelések hidegburkolatok alá
2016. 02. 05.

A nagy vízterhelésű helyiségek falainak, aljzatainak szigetelésekor a megfelelő szigetelőanyag kiválasztása az egyik legfontosabb feladat. Mivel rendkívül nagy a választék kenhető vízszigetelésekből, érdemes tisztában lenni a termékek technológiai jellemzőivel annak érdekében, hogy az épületszerkezet műszaki állapota tartósan kifogástalan maradjon.


Azokban a helyiségekben, ahol üzemi vagy használati vízzel terhelt felületek találhatók, vízszigetelő réteg beépítése szükséges. (Szigetelés hiányában a teljes falszerkezet átnedvesedhet és romolhat hőszigetelő képessége, nem megfelelő anyag alkalmazásakor pedig kifagy, felrepedezik a kültéri burkolat, erkélyek esetében pedig az acélszerkezetek korrodálódhatnak.) A szigetelőanyag kiválasztásának alapkérdései, hogy hová, milyen nedvesség-igénybevételre és milyen rétegrenddel tervezzük a vízszigetelést.

A Lasselsberger-Knauf Kft. által forgalmazott cement- és műgyanta kötésű, kenhető bevonatszigetelések fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok és medencék hidegburkolata alatt is alkalmazhatók. A széles körű alkalmazhatóság mellett ezeknek az anyagoknak számos előnye van: bonyolult geometriájú felületekre is felhordhatók, jó mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek (kiváló tapadás, rugalmasság) és könnyű kezelni őket.

Cement- és műgyanta kötésű bevonatszigetelések hidegburkolatok alá

Ahhoz, hogy a teljes hidegburkolati rétegrend egységes minőségben készüljön el, néhány előírást be kell tartani. Ilyen például, hogy a vízszigetelés felületfolytonossága érdekében a kenhető vízszigetelést minimum két, egymásra merőleges rétegben kell felvinni az aljzatfelületre. A vízszigetelés minimum 2 mm-es összes rétegvastagsággal készüljön. Lényeges az is, hogy azokon a szerkezeti részeken, ahol mozgási igénybevétel jelentkezik, illetve a szigetelőanyag vastagsága elvékonyodhat (sarkok, élek, csőáttörés) kiegészítő elemek beépítése szükséges (például hajlaterősítő szalag, mandzsetta).

Fontos továbbá, hogy a bevonatszigetelésre rendszerazonos ragasztó kerüljön. (Rugalmas vízszigetelésre rugalmas ragasztót és fugázót használjunk.) Végezetül pedig a zuhanyzók burkolatának lejtését minimum 2 százalékosra kell tervezni a padlóöszszefolyó irányába, de a teraszok és erkélyek esetében is 2 százalékos burkolatlejtéssel érdemes számolni.

 

A Lasselsberger-Knauf Kft. vízszigetelő anyagainak csoportosítása a felhasználás helye és a nedvességterhelés mértéke szerint

Beltéren

  • használati víz ellen (például fürdőszobák, zuhanyzók) bevonatszigetelés vagy kontaktpadlószerkezet építéséhez: Aquastop, Aquastop FlexM, Aquastop Flex, Aquastop Plus;
  • üzemi víz ellen (például üzemi konyha) bevonatszigetelés vagy kontaktpadló-szerkezet építéséhez: Aquastop Flex;
  • padlófűtéses, falfűtéses fürdőszobában: Aquastop Flex M, Aquastop Flex;
  • gipszkarton falakra: diszperziós kötőanyagú vízszigetelést alkalmazunk (Aquastop Plus), melyre rugalmas ragasztóval rögzítjük a burkolatot; vagy Tiefengrund mélyalapozóval előkezeljük az alapfelületet, majd Aquastop Flex M-mel vagy Aquastop Flex-szel vízszigetelünk.

Kültéren

  • nagy hőingadozásoktól és erős nedvességhatástól mentes helyen hidegburkolat alá: Aquastop Flex M, Aquastop Flex;
  • nagy hőingadozású, fokozott vízterhelésű terasz- vagy erkélyburkolat alá: Aquastop Flex;
  • épületek vagy kerítések lábazatain: Aquastop Flex M, Aquastop Flex;
  • pincefal alá az alaplemezre, talajvíz elleni vízszigetelésként: Aquastop Flex;
  • medencék vízszigeteléséhez: Aquastop Flex.

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!

Kapcsolódó cikkek:
Több száz éves homlokzatok eredeti szépségükben

Ha nem fordítunk kellő figyelmet a homlokzatok védelmére és halogatjuk a szükséges felújításokat, az könnyen a többi épületrész gyorsuló ütemű állagromlásához vezethet. A Lasselsberger-Knauf által kifejlesztett anyagoknak és homlokzatfelújítási eljárásoknak köszönhetően egyre több építményt láthatunk eredeti állapotában.

Nedves homlokzatok felújítása szárítóvakolattal

A korszerű épületfelújítás alapja a szükséges munkák megkezdése előtt végzett épületdiagnosztika. A homlokzatok károsodását leggyakrabban a vízterhelés és az általa szállított savak, sók okozzák, amit általában sókivirágzások és vakolatleválások jeleznek. A nedvesedéstől megjelenik a penész, csökken a falak hőszigetelő képessége, és nőnek a fűtési költségek.

Támogatás homlokzati színek, struktúrák tervezéséhez

A vakolt homlokzatok színének és struktúrájának megválasztása egyszerű feladatnak tűnik, melyben csak a szubjektív ízlés kap szerepet – valójában jó néhány szakmai szempontra is tekintettel kell lennünk. Továbbá – ha már sor kerül a homlokzat felújítására – érdemes az energetikai és egyéb műszaki szempontokat is figyelembe venni.

A vízszigetelést is tervezni kell

A nedvesség jelentős, közvetve és közvetlenül is jelentkező károkat okozhat: a vizes falak, szerkezetek károsítják az egészséget és tönkreteszik az épületeket. A homlokzatok védelme – ahol a többnyire függőleges felületet csak időszakosan éri a csapadék – megoldható víztaszító festékkel vagy színes vékonyvakolattal.

A padlószerkezetek meghatározó eleme az esztrich

Az aljzat szerepe az elmúlt években kibővült: ma már nemcsak a teherelosztás a feladata, hanem a szigetelő- és burkolórétegek fogadása, illetve egyéb speciális funkció ellátása is. A különféle műszaki igények különféle rétegrendek alkalmazását igénylik. De mire kell figyelni ezek kiválasztásakor, illetve készítésekor?

Aljzatokban futó vezetékek hő- és hangszigetelése

Míg korábban az aljzat fogalmához csak a terhelést közvetítő merev szerkezet tartozott, addig mára e fogalomkörbe került a vízszigetelés, a hő- és hangszigetelés, valamint a padlófűtés is. Az új szerepkör olyan további feladatok ellátására is alkalmassá teszi az aljzatot, mint például világítási és gyengeáramú elektromos vezetékhálózat, víz- és szennyvízvezetékek stb. elhelyezése.

Hidegburkolási anyagok vásárlásával heti 3x50.000 vagy 500.000 forintot nyerhet!

A Lasselsberger-Knauf hidegburkolási termék vásárlásakor kapott kaparós sorsjegy kódjának SMS-ben történő beküldői között hetente 3x50.000 forintot, a játék végén pedig 500.000 forintot sorsolunk ki. A fődíjra való jogosultság feltétele a Lasselsberger-Knauf hírlevélre történő feliratkozás.

A kent szigetelés követi a bonyolult formákat is

Bármilyen vízszigetelési feladatról legyen is szó (talajjal érintkező épületszerkezet, tető, terasz, vizeshelyiség, medence stb.), a szigetelésnek meg kell akadályoznia a víz behatolását az alapfelületbe, bizonyos esetekben pedig a párazárásról is gondoskodnia kell. E feladatokra kitűnő megoldást nyújtanak a kenhető szigetelőanyagok.

Felújítóvakolattal megszüntethető a homlokzatok só- és vízterhelése

A falszerkezetek víz- és sóterhelésének megszüntetésére szolgáló szárító- és felújítóvakolatok nagy pórustartalmuknak köszönhetően hosszú éveken át képesek raktározni a falból beszivárgó sókat, melyek súlyosan károsíthatnák a falszerkezetet.

A szárítóvakolat elpárologtatja a falban lévő nedvességet

A régi épületek nagy része vízszigetelés nélkül készült, ezért karbantartásuk és felújításuk hozzáértést és speciális anyagokat kíván. E célra szolgálnak a szárító- és felújítóvakolatok, amelyeknek megfelelően nagy pórustartalommal kell rendelkezniük, hogy a falból átkerülő sókat hosszú éveken keresztül tárolni tudják.

Milyen anyagból készüljön élénk színű homlokzat?

Az ásványi vakolatok főleg pasztellszíneket „tudnak”. A műgyantás vakolatokkal el lehet érni a manapság oly divatos sötétebb, élénkebb színeket, de ezek idővel megfakulhatnak, beszürkülhetnek.

Igényes homlokzatfelújítások költséghatékonyan

Feltétlenül le kell-e maratni a műanyag bázisú festéket homlokzatfelújításkor? Hogyan lehet kivédeni az alapfelületi különbségekből eredő esztétikai hibákat? Egy sokoldalú előkészítő habarcs segíthet a megoldásban.

Hogyan lehet fagyapot lapokat vakolni?

A gúzolás után túl hamar bevakolt fagyapot lap felszívja a vizet, és amikor szárad, megrepedezik rajta a vakolat. Létezik viszont olyan előkészítő habarcs, amivel jelentősen rövidíthető a várakozási idő.

Nedvesedő homlokzatok felújítása szárítóvakolattal

Enyhén nedves kő- és téglafalazatok szárítására szolgál az LB-Knauf Eurosan szárítóvakolata, melynek szulfátálló cement tartalma biztosítja a vakolat megfelelő ellenálló képességét a szulfátvegyületekkel szemben.Jogi nyilatkozat Médiaajánlat Impresszum   Építési megoldások ©