schock

Céglista Cikkajánlás
Témakörlista Kérdés

 googleadsense

googleadsense

googleadsense

googleadsense

googleadsense
googleadsense

 


 
 
 

 

Legolvasottabb friss cikkek
Betonjavító rendszerekkel jelentősen lassítható a házak állagromlása
Tetőtér energiatudatos felújítása a belső burkolat elbontása nélkül
Teraszfedés tervezése a hóteher figyelembe vételével
Extrém megoldás egy lovardaépület homlokzatán
Speciális kerámiacserép tetőfelújításokhoz
Városi Gábor festőművész kétlakásos háza, kontrasztos PREFA homlokzattal
Tippek fémlemezfedés szakszerű kialakításához
Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással
Kéthéjú lapostető felújítása befújt hőszigeteléssel
Különleges megjelenésű, méretre vágható zuhanyfolyókaEmail- értesítés az újdonságokról
név:
email:
MEGRENDELEM
  leiratkozás

RSS-feliratkozás

Építési Jog
Hírlevél § Figyelő
Május 13-án hatályba lépett az Építési törvény módosítása
Csak szabályos épület kaphat fennmaradási engedélyt
A „csonka” HÉSZ szerint végzett építési munka nem minősíthető szabálytalannak
Az egyszerű bejelentés alapján épülő épületekről is kötelező a statisztikai adatszolgáltatás
Az ÉMI Nonprofit Kft. tervellenőrzést és építési műszaki ellenőrzést is fog végezni
Kötelező tervezői művezetés és kivitelezési dokumentáció
Parkolóhelyek kialakításának új OTÉK előírásai
Lakóépület építésének egyszerű bejelentése – GYIK (ingyenes)
Építési napló vezetése nélküli kivitelezés miatt építésügyi bírság (is) kiszabható

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés 

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

 

 Címkék: Baumit Kft., homlokzat
Hirdetés
Érték az építészetben
2015. 12. 21.

Építészek és kivitelezők számára nyolcadik alkalommal hirdeti meg az Év Homlokzata pályázatot a Baumit Kft. A pályázat célja, hogy új és felújított épületek esetében értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, illetve elismerje azokat az építészeket és kivitelezőket, akik ezeket létrehozták.


A pályázatra öt kategóriában lehet jelentkezni, melyek: családi ház, társasház, középület, műemlék és panelfelújítás. Pályázni olyan épületekkel lehet, melyeknek homlokzati kialakítása a kiíró által gyártott anyagból készült.

A kategóriánkénti díj értéke nettó 1 millió forint. Az Év Homlokzata díjazottakat független szakmai zsűri választja ki. A pályázaton csak építészek és kivitelezők vehetnek részt.

A nevezéseket a pályázat honlapján lehet benyújtani 2016. április 30-ig. Az eredményhirdetés 2016 novemberében lesz.

Az Év Homlokzata 2016 pályázatról bővebb információ, a pályázati kiírás és az elektronikus nevezés az evhomlokzata.hu weblapon található. Itt láthatóak az eddigi Év Homlokzata pályázatok nyertes épületei, bemutatkozik a zsűri és az érdeklődők választ kaphatnak a gyakori kérdésekre.

Érték az építészetben

 


Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!

Kapcsolódó cikkek:
Környezetbarát termék védjegy a Baumit KlimaFarbe beltéri festéknek

Ausztriában Környezetbarát termék védjegyet kapott a Baumit KlimaFarbe beltéri festéke. A védjegyet az osztrák környezetvédelmi tárca alapította, mely arra hivatott, hogy segítse a fogyasztókat a választásban, felhívva a figyelmet az olyan termékekre, amelyek környezetbarát alternatívát kínálnak.

Hőszigetelő rendszer promóció a Baumitnál

A nyerjenabaumittal.hu honlapon történő regisztráció és a vásárlást igazoló számla feltöltése után a Baumit garantált visszafizetést ad a regisztráció sorrendjében; a vételár 30-100-200 százaléka nyerhető vissza (1-2 millió forintig).

Tanúsított hőszigetelő-rendszerek a Baumittól

A homlokzati hőszigetelés rendszert alkot. Az összetartozó elemekből épített homlokzatokra rendszergaranciát vállal a Baumit. Ezen felül az ÉMI által laboratóriumi körülmények között készült vizsgálat tanúsítványa igazolja a homlokzati hőszigetelő rendszer műszaki paramétereit és tulajdonságait.

Természetes környezet a Baumit glettanyagaival

Egészséges lakóklíma alakítható ki a természetes alapanyagokat tartalmazó, kiváló páraszabályzó hatású Baumit glett-termékekkel. A FinoGrande specialitása alapvakolaton és betonfelületen első rétegű felületkiegyenlítésre, valamint gipszkarton teljes felületű glettelésére is alkalmas.

Páraáteresztő, hőszigetelt homlokzatok

Tapasztalati tény és a meteorológusok prognózisa is az, hogy a jövőben Magyarországon az eddigieknél szélsőségesebb időjárással számolhatunk. Épületeink hőszigetelésének tehát egyre jelentősebb hőmérséklet-különbségek mellett kell kordában tartaniuk a hő természetes áramlását a melegebb területektől a hidegebb környezet felé.

Épületszínezés egyedi igények szerint

Épületállományunk, ezen belül társasházaink műszaki megújításakor a legmagasabb esztétikai érték előállításának lehetősége éppen a homlokzatok felújításában és a felújítás során azok újraszínezésében rejlik. Sajnos a legtöbb esetben a szakma, így az építész vagy a színtervező kimarad a folyamatból.

Igényes kivitelezés és bátor színhasználat az év homlokzatain

Hetedik alkalommal választották ki az elmúlt időszak kiemelkedő épületeit az Év Homlokzata Pályázaton. A tervezők és kivitelezők számára kiírt díj célja az újonnan épült vagy felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. A pályázat fő támogatója a Baumit Kft.

Száztíz éve termelnek mészkövet Dorogon, és még majd ugyanennyi évig fognak is

Bányásznapon a dorogi mészkőbányászat 110 éve előtt tisztelgő emlékhelyet avatott a Baumit. Jövőre Maurer-Klimes Attila tervei szerint épül „Tisztelet azoknak, akik a köveket új életre keltik" –felirattal emlékmű. Háromosztatú a mű, középen a kőtömböket óriás ék hasítja szét.

Hőszigetelés kreatívan, nem csak energiatudatosan

Eddig a hőszigetelt homlokzatokon jellemzően a már hagyományosnak mondható vödrös vakolatokat alkalmazták. Ahogy a hétköznapi életben, úgy egy ház esetében is fontos lehet az egyedi megjelenés. Ezen dolgoznak az építészek és az építőanyag-gyártók, köztük a Baumit is – megteremtik annak a lehetőségét, hogy az épületek valóban izgalmas felületet kapjanak.

Vakolt és hőszigetelt falak helyreállítása árvíz után

Az elmúlt évtized statisztikái alapján számolnunk kell azzal, hogy az árvíz által veszélyeztetett épületek száma folyamatosan nőni fog – ezért érdemel egyre nagyobb figyelmet az árvíz utáni helyreállítási munka, ami hagyományos épületszerkezetek (például vakolt téglafalak) esetén időigényes és gondos munkát igénylő folyamat.

A hidegburkolat tartósságának titkai

Legyen szó nappali, terasz vagy akár egy zuhanyzó burkolásáról, csakis professzionális csemperagasztót és burkolólapot érdemes választani, hogy a munkálatok eredménye tartós és szép maradhasson. De ezen túl vajon mire kell odafigyelni és mik a hibalehetőségek a burkolás során?

Új lehetőségek a homlokzati rendszerek felületi kialakítására

Ahogy a hétköznapi életben, úgy egy ház esetében is fontos lehet az egyedi megjelenés. Eddig a hőszigetelt homlokzatokon jellemzően vödrös vakolatokat alkalmaztak, de most végre itt az alkalom, hogy ezt a már szinte mindenki által megszokott homlokzati megjelenést kicsit megfűszerezzük – kreatív vakolattal.

A rendszerszemlélet az utólagos homlokzati hőszigetelések kulcsa

Napjainkban alig található olyan szaklap vagy internetes felület, ahol ne esne szó az utólagos hőszigetelésekről. A téma nagyon is időszerű, de nem árt tudni, hogy az óriási kínálatból pontosan mire is költjük a pénzünket az egész életre tervezett beruházáskor. 

Az új színprogram új lehetőségeket nyújt a tervezésben

A Baumit 2012 márciusától elérhető innovatív, Life elnevezésű színprogramjával a homlokzatokon alkalmazható színek legszélesebb választékát kínálva szeretné megkönnyíteni az építészek, tervezőirodák munkáját.

Új technológia a homlokzati hőszigetelő lemezek biztonságos rögzítésére

A homlokzati hőszigetelő lemezek falazatra rögzítésekor eddig, ha a ragasztás nem volt elegendő, mechanikai rögzítésként dübelezést alkalmaztak. A Baumit Kft. teljesen új rögzítési módot fejlesztett ki erre a célra, amelynek alapja a ragasztás, így alkalmazásával elkerülhetők a dübelezésből adódó problémák.

Felújít? Hőszigetel? Spóroljon velünk!

Otthonunkkal szemben nem csak esztétikai elvárásaink vannak, az energiahatékonyság kérdése legalább olyan lényeges szempont. Minden családi ház esetében fontos a karbantartás, a gondoskodás és a felújítás, azonban az építőanyagok minőségéről sem szabad megfeledkezni.

Jelentkezzen az Év Homlokzata Pályázatra 2011-ben is!

Az Év Homlokzata Pályázat az elmúlt nyolc évben a magyar építészet egyik rangos intézményévé nőtte ki magát. Célja az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. A pályázaton tervezők és kivitelezők egyaránt részt vehetnek, akik a minőségi munka elkötelezettjei.

Új hidegburkolat-ragasztási rendszer

Új hidegburkolat-ragasztási rendszer színesíti az építőanyag-ipar palettáját: a Baumit Baumacol névre keresztelt termékcsaládja a legkülönbözőbb és legkényesebb alkalmazási területeken is tartós, szilárdságot, rugalmasságot és biztos tapadást garantáló megoldást nyújt, legyen szó terasz, nappali vagy akár zuhanyzó burkolásáról.

Dübel helyett alkalmazhatók a hőszigetelések speciális rögzítésére

A homlokzati hőszigetelő lemezek falazatra rögzítésekor eddig, ha a ragasztás nem volt elegendő, mechanikai rögzítésként dübelezést alkalmaztak. Az egyre jobb minőségű és nagyobb terhelhetőségű dübeleken túl a Baumit Kft. teljesen új rögzítési módot fejlesztett ki erre a célra, amelynek alapja a ragasztás, így alkalmazásával elkerülhetők a dübelezésből adódó problémák.

Tizedannyi idő alatt bedolgozható a gipszesztrich

Az elkészült felület 24 óra múlva már járható, 3 nap múlva pedig terhelhető. A padlófűtés a hagyományos esztrichhez képest körülbelül tíz nappal korábban beindítható. Felületelőkészítés után, padlókiegyenlítő réteg nélkül burkolható.Jogi nyilatkozat Médiaajánlat Impresszum   Építési megoldások ©