epjog

Céglista Cikkajánlás
Témakörlista Kérdés

googleadsense

googleadsense

googleadsense
googleadsense

 


 
 
 

 

Legolvasottabb friss cikkek
Betonjavító rendszerekkel jelentősen lassítható a házak állagromlása
Tetőtér energiatudatos felújítása a belső burkolat elbontása nélkül
Teraszfedés tervezése a hóteher figyelembe vételével
Extrém megoldás egy lovardaépület homlokzatán
Speciális kerámiacserép tetőfelújításokhoz
Városi Gábor festőművész kétlakásos háza, kontrasztos PREFA homlokzattal
Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással
Tippek fémlemezfedés szakszerű kialakításához
Kéthéjú lapostető felújítása befújt hőszigeteléssel
Különleges megjelenésű, méretre vágható zuhanyfolyókaEmail- értesítés az újdonságokról
név:
email:
MEGRENDELEM
  leiratkozás

RSS-feliratkozás

Építési Jog
Hírlevél § Figyelő
Május 13-án hatályba lépett az Építési törvény módosítása
Csak szabályos épület kaphat fennmaradási engedélyt
A „csonka” HÉSZ szerint végzett építési munka nem minősíthető szabálytalannak
Az egyszerű bejelentés alapján épülő épületekről is kötelező a statisztikai adatszolgáltatás
Az ÉMI Nonprofit Kft. tervellenőrzést és építési műszaki ellenőrzést is fog végezni
Kötelező tervezői művezetés és kivitelezési dokumentáció
Parkolóhelyek kialakításának új OTÉK előírásai
Lakóépület építésének egyszerű bejelentése – GYIK (ingyenes)
Építési napló vezetése nélküli kivitelezés miatt építésügyi bírság (is) kiszabható

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés 

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

Szaklap-előfizetés

 

 Címkék: Uponor Épületgépészeti Kft., energia, felületfűtés, felülethűtés, szabályozórendszer
Termék
Hatékony szabályozás felületfűtéshez és -hűtéshez
2016. 01. 29.

A Smatrix integrált szabályozórendszer felületfűtéshez és -hűtéshez is alkalmas új termékcsalád. A sugárzó rendszerek előnyeinek maximális kihasználására kifejlesztett Smatrix rendszerrel az energia nagyobb hatásfokkal hasznosítható, miközben minden helyiségben biztosítható a megfelelő hőmérséklet.


Az automatikus beszabályozási funkció révén akár 20 százalékos energiamegtakarítás is elérhető. Ha hűtésre is szükség van, akkor a rendszer biztosítja, hogy ne lehessen kondenzáció. A szabályozórendszer egyszerűen telepíthető moduláris, vezeték nélküli megoldások is lehetségesek.

Automatikus beszabályozás – nem kell kézzel beszabályozni a hidraulikai rendszert

Alkalmas hűtésre – páralecsapódás elleni védelem

Prémium felhasználói kényelem – távoli hozzáférési lehetőség

Míg a hagyományos hidraulikai rendszereket manuálisan kell beszabályozni ahhoz, hogy minden helyiségre a szükséges térfogatáram jusson, addig a Smatrix automatikus beszabályozási technológiája előrejelzi és beállítja a kívánt hőmérséklethez szükséges pontos energiamennyiséget. Ez akár 20 százalékos energiamegtakarítást is jelenthet a beszabályozatlan, helyiségenkénti szabályozás nélküli rendszerekhez képest, illetve szükségtelenné teszi az üzembe helyezés során történő szabályozást is.

Hatékony szabályozás felületfűtéshez és -hűtéshez

Igény esetén a Smatrix energiatakarékosan képes szabályozni a hűtési folyamatot is. A helyiségtermosztátokba integrált páratartalom-érzékelők révén a Smatrix szabályozórendszer nagyfokú védelmet nyújt a páralecsapódás ellen. Ha egy szobában a páratartalom túlságosan megemelkedik, a hűtés automatikusan leáll, majd a veszély elmúltával ismét működésbe lép.

 

Egyszerű telepítés és prémium felhasználói kényelem

Az automatikus beszabályozás technológiájával, illetve hűtési funkcióval is ellátott Smatrix helyiségszabályozók lehetővé teszik az egyszerű, minimális kábelezést igénylő vagy akár vezeték nélküli telepítést is: a Smatrix Base a vezetékes, valamint a Smatrix Wave vezeték nélküli rendszert. Prémium kategória pedig a Smatrix Wave Plus, ami további kényelmi és rendszerfunkciókkal kibővített, vezeték nélküli változat.

„A Smatrix rendszerhez zónaszabályozók és előremenő vízhőmérséklet-szabályozók is tartoznak. Moduláris kialakításuk révén minden épülethez a megfelelő szabályozórendszert tudjuk biztosítani, mely mind a lakástulajdonosok, mind a kivitelezők és a tervezők igényeinek is meg tudnak felelni” – magyarázza Myles Quigley, az Uponor szabályozók termékmenedzsere. „A végfelhasználók az automatikus beszabályozási technológia eredményeképpen az optimális energiafelhasználás előnyeit élvezhetik. A kivitelezők rövidebb telepítési és üzembe helyezési idővel számolhatnak, a tervezők pedig a speciális igényeket is kielégítő, moduláris megoldások széles választékára támaszkodhatnak.”

A további kényelmi funkciókat és rugalmasságot nyújtó Smatrix Wave Plus érintőképernyős kezelőfelülettel, adattárolóval, teljes rendszerdiagnosztikai funkcióval, illetve az U@home alkalmazáson keresztüli távoli elérési lehetőséggel rendelkezik. Az U@home modul biztosítja a kapcsolatot a Smatrix Wave Plus szabályozórendszer és az okostelefon, táblagép vagy asztali számítógép között. Ez a helyiségtermosztátok kezelésének legkényelmesebb módja, mellyel a végfelhasználók a rendszerben előre beállított „Otthon” vagy „Házon kívül” hőmérsékletszintek között váltogathatnak igény szerint.

Hatékony szabályozás felületfűtéshez és -hűtéshez

 

Moduláris megoldások bármilyen igényhez

A Smatrix termékcsaládhoz Space és Space Plus típusú zónaszabályozók, Move és Move Plus típusú előremenő vízhőmérséklet-szabályozók is rendelhetők. A zónaszabályozók egy meglévő fűtési vagy hűtési rendszert kiegészítő, további körrel való bővítéséhez készültek, míg az előremenő vízhőmérséklet szabályozók a víz hőmérsékletét a külső és belső levegő hőmérséklete szerint szabályozzák. A helyiségszabályozók, zónaszabályozók és előremenő vízhőmérséklet-szabályozók igény szerinti, rugalmas kombinálhatóságának köszönhetően a Smatrix termékcsalád bármilyen épület szabályozásához megfelelő megoldást tud nyújtani.

A Smatrix termékcsaláddal kapcsolatos további tudnivalókért látogasson el a www.uponor.hu honlapunkra.

(x)


Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!

Kapcsolódó cikkek:
Intelligens fűtésvezérlés

Számos modern fűtésszabályozó rendszer ígér fokozott kényelmet minimális energiaköltségek mellett. Azonban a felhasználók csak akkor tudják igényeiknek megfelelően szabályozni a fűtést – és érdemben csökkenteni az energiafelhasználást –, ha a rendszer kezelése egyszerű. Ez könnyen elérhető okostelefonos vagy táblagépes alkalmazással.

Folyadékszállítás előszigetelt csővezetékeken

Az Uponor előszigetelt csővezetékei megbízható és költséghatékony megoldást nyújtanak különböző folyadékok épületeken belüli és kívüli szállítására. A kiváló alapanyagból készülő, hosszú élettartamú előre szigetelt vezetékrendszer fűtési, hűtési és vízellátási hálózatokhoz egyaránt kínál megoldást.

Elsősorban felújításokhoz ajánlott új felületfűtés/hűtés rendszer

2014 januárjától lesz elérhető a száraz technológiával szerelhető új, korszerű Uponor Renovis fal- és mennyezetfűtő/hűtő rendszer. A felújításokhoz ajánlott megoldás lehetővé teszi felületfűtés (vagy hűtés) kialakítását akár egyetlen helyiség számára is, valamint csatlakoztatható a meglévő radiátoros rendszerhez.

Korszerű épületszerkezet-temperálás Uponor TABS rendszerrel

A folyadék közegű fűtés- és hűtésrendszerek kényelmes, zajtalan, energiatakarékos alternatívái a középületek hagyományos rendszereinek. A sugárzó rendszerekben a fűtést és hűtést biztosító PE-Xa anyagú csővezetékeket – innovatív megoldásokkal – az épületszerkezetbe építik be. 

Energiahatékony padlófűtési rendszer felújításokhoz

Az alacsony hőmérsékletű, mindössze 15 mm építési magasságú Uponor Minitec felületfűtés elsősorban felújításoknál, korszerűsítéseknél alkalmazható rendszer, mely nem igényli a régi burkolat eltávolítását. A gyorsan telepíthető és rövid felfűtési idejű padlófűtés könnyen csatlakoztatható a meglévő fűtési rendszerekhez.Jogi nyilatkozat Médiaajánlat Impresszum   Építési megoldások ©