Peri01

2019. március 11.

10 tuti lakásfelújítási tipp a következő felújításhoz

10 tuti lakásfelújítási tipp a következő felújításhoz

A lakásfelújítás témája különféle emberekben különféle érzéseket vált ki. Van, akit a téma különösen izgatottá tesz, de olyan is akad bőven, akinek rögtön feláll a szőr a hátán, ha ezt a szót hallja. Mindannyian különféle dolgokra, helyzetekre asszociálunk, ha lakásfelújításra gondolunk. Mai cikkünkben viszont összegyűjtöttünk 5 lakásfelújítási tippet annak érdekében, hogy a következő felújítási folyamat után boldogan gondolj vissza a történtekre.

 

Határozd meg céljaidat, mielőtt belevágnál!

Mire szeretnéd használni a lakást, miután végeztél a felújítással? Családoddal szeretnétek lakni benne? Esetleg egyedül szeretnéd használni? Nem is magadnak szeretnéd, hanem eladásra? Vagy inkább kiadnád? Hosszútávra vagy rövidtávra? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket mindenképpen érdemes feltenned magadnak, mielőtt drasztikus változtatásokba kezdesz. Fontos, hogy úgy menj neki a lakásfelújítási folyamatnak, hogy biztosan tudod, milyen célt szolgál majd a felújított ingatlan, így biztos lehetsz benne, hogy a változtatások is a célt szolgálják majd.

Bonts falat, ha kell!

Ne félj falat bontani, ha úgy érzed, szükséges. A felújítás erre a legkiválóbb lehetőség – ilyenkor lehetőséged nyílik a rombolásra anélkül, hogy extra nehézségeket okozna. Néhány fal lebontásával tereket nyithatsz meg, dolgozhatsz át. A bontás viszont komoly munka, mindenképpen kérd ki egy építész véleményét is, mielőtt belevágsz.

Nyisd meg a konyhát!

Sok régi építésű lakásban még mindig kisméretű konyha van, a felújítás pedig tökéletes alkalom arra, hogy ezen segítsünk. Divatos manapság a konyha teljes megnyitása, és ezáltal a helység középpontba helyezése. A konyha megnyitásával sokkal tágasabbnak érzed majd a lakást, néhány extra konyhai lakberendezési tárggyal pedig még kellemesebbé teheted a látványt.

Gondold végig, mielőtt a kádat zuhanyra cseréled!

Az egyik legnagyobb felújítási trend manapság a kádak zuhanyra való cseréje. Ezt azonban nem mindig ajánlatos követni – csak azért, mert ez a divatos, még lehet, hogy személyes preferenciánk alapján megéri megtartani a kádat. Arról nem is beszélve, hogy egy fürdőszobai átalakítás rengeteg extra munkával jár, és ha egyszer belekezdesz, nagyon fájdalmas menet mindent visszacsinálni. Így tehát, mielőtt belevágnál, mindenképpen gondold végig, biztosan szeretnéd-e azt a cserét!

Tervezz előre a bútorokkal!

Annál rosszabb nincs, mint mikor egy felújítási folyamat végén rájövünk, hogy nem passzolnak a tervezett bútorok a már frissen átalakított lakásba. Ezt elkerülendő ajánlatos még a felújítás előtt aprólékosan megtervezni, hova, milyen bútort szeretnénk, és a folyamatot ezek alapján intézni.

(X)

hírlevél-feliratkozás

épjog