2009. október 14.

Kazettás álmennyezetek speciális alkalmazásokra is

Kazettás álmennyezetek speciális alkalmazásokra is

Magas páratartalmú helyiségekbe az általánosan használtaktól felületükben és alapanyagukban is eltérő álmennyezeti lapokat ajánlott alkalmazni, melyek a folyamatosan nedves közegben is méret- és alaktartók maradnak.

Különféle speciális, különleges tulajdonságú (páraálló, akusztikus, tűzálló stb.), illetve különleges kialakítású kazettás álmennyezetet kínál az Armstrong.

Az álmennyezetek páraállóságát az RH (relativ humanidy) jelölés jellemzi, ami az elviselt relatív páratartalom százalékos értékét jelenti. Általánosnak tekinthetők a 95 RH-s álmennyezeti lapok, melyek irodaterekben, bevásárlóközpontokban és egyéb közösségi terekben alkalmazhatók.

A magasabb várható páratartalmú helyiségekbe (zuhanyzók, termálfürdők és uszodák medenceterei, autómosók és olyan helyiségek, ahol megkövetelt a álmennyezet rendszeres – akár gőzborotvával történő – mosása stb.) 100 RH-s termékek beépítése ajánlott. Ezek az álmennyezeti lapok felületükben és alapanyagukban is eltérnek az általánosan használtaktól, és folyamatosan nedves közegben is méret-, illetve alaktartók, évek múlva sem ereszkednek meg. E használatokhoz természetesen korrózióálló tartószerkezet és függesztőelemek használata javasolt.

Egyedi, nagy tömörségű ásványiszálas összetétele miatt a Ceramaguard álmennyezeti lapok gőzállók, és akár 100 százalékos relatív páratartalom esetén is megtartják fizikai épségüket. Felületük – ami az akusztikai jellemzők érdekében megegyezik a Fine Fissured-del – mosható.

A hidratált kalcium szilikát alapanyagú Newtone álmennyezeti lapok különösen alkalmasak extrém hőmérsékletnek kitett területekre, páradús környezetben, ipari vagy félig kültéri helyszíneken, illetve ahol a sérülésekkel szembeni ellenállás fontos szempont.

A Ceramaguard és Newtone lapokkal az Armstrong két olyan terméket kínál, melyek kimagaslóan teljesítenek extrém körülmények – akár 100 százalékos relatív páratartalom – mellett is.

A Bioguard ásványiszálas és fém álmennyezeti lapok olyan alkalmazásokra készültek, ahol függesztett álmennyezetre van szükség, de kiemelkedő fontosságú a higiénia és a tisztaság. A Bioguard termékek abban különböznek a hagyományos álmennyezeti lapoktól, hogy a felületükre felvitt különleges bevonat aktív antibakteriális tulajdonságú. Az Armstrong egészségügyi szakértők és mikrobiológiai szakemberek tanácsai alapján tesztelte a Bioguard festékbevonatot olyan baktériumokkal, penész- és élesztőgombákkal szemben, amelyek elismerten nagy szerepet játszanak a bioszennyezésben.

Kazettás álmennyezetek speciális alkalmazásokra is

A Neeva álmennyezeti lapok alacsony tömörségű termékek, melyek hordozóanyaga préselt kőzetgyapot. Ennek köszönhetően A 1-es, nem éghető tűzállósági osztályba tartozik, így – eleget téve az új Országos Tűzvédelmi Szabályzatnak – biztonsággal alkalmazhatók például menekülőutakra és közösségi terekbe. A lapok fényes fehér festéssel ellátott felületi bevonata üvegfátyolból készül. A termék hétféle divatos színben kapható, a lapok élei – az anyagrostok szétszóródásának megelőzésére – festett kivitelűek. A Neeva hangelnyelése is kiváló: az aw érték elérheti az 1-et.

A Tegular és MicroLook lapok megerősített termékek, köszönhetően a nagyobb tömörségnek, illetve az erős festésnek, ami javítja a szélek mechanikai szilárdságát.

Mindegyik Armstrong álmennyezeti lap hátoldalán – a szilárdság további növelése érdekében – üvegszálas rátét található. A széles méretválaszték és az élképzések számtalan kombinációja rendkívül változatos kialakítási lehetőséget kínál.

hírlevél-feliratkozás

épjog