2009. október 14.

Laminált padló hárompontos illesztéssel

Laminált padló hárompontos illesztéssel

Egydülálló technológiával, alumínium-oxid szemcséket tartalmazó Titán X felületvédelemmel ellátva készülnek a Pergo laminált padlói, aminek eredményeként e termékek kimagasló kopás- és tűzállósággal rendelkeznek.

Egy svéd cég 1977-ben forradalmasította a laminált padlók gyártását – csúcsminőségű termékeik két évvel később, Pergo néven kerültek forgalomba. A cég azóta is kizárólag magas minőségi kategóriájú laminált padlók gyártásával foglalkozik, természetesen egyre bővülő termékválasztékkal.

A Pergo jelenleg 190 darabból álló, szemet gyönyörködtető kollekciója a műszaki paraméterek terén is kimagasló. A padlók – az alkalmazott alumínium-oxid szemcséket tartalmazó Titán X felületvédelem eredményeként – a legmagasabb, vagyis 34-es (AC 6-os) kopásállóságúak. Az egyedülálló technológiának köszönhetően a védőfelület több rétegben is felhordható, így a karcállóság a szokásos érték négyszeresét is elérheti. Kopásállósága mellett szinte mindegyik Pergo kollekció antisztatikus is.

Laminált parketta hárompontos illesztéssel

Ütésállóság tekintetében a Pergo padlók az előkelő IC4-es besorolással büszkélkednek, de a kopogóhang gátlás terén – 19 dB-es képességükkel – is kiemelkedők. Tűzállósági minősítésük Bfl-s1, vagyis – bármely egyéb laminált padlót túlteljesítve – még menekülő útvonalak burkolataként is alkalmazhatók. A padlók speciális, a Pergo által szabadalmaztatott hárompontos illesztésük és térbeli kapcsolódásuk következtében 400 négyzetméter felület dilatáció nélküli burkolására nyújtanak lehetőséget.

A Pergo antibakteriális tulajdonságokkal is felruházta a padlóit: ezüstadalékkal gondoskodik arról, hogy a felületre kerülő baktériumok 95 százaléka 1 órán belül, a továbbiak 24 óra múlva elpusztuljanak. Ezek után talán az sem meglepő, hogy a Pergo az egyetlen Swan környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkező laminált padló, mivel csak újrahasznosítható és megsemmisítésükkor szennyeződést nem hátrahagyó anyagokból készül.

Laminált parketta hárompontos illesztéssel

A Pergo ergonómiai fejlesztéséért idén elnyerte az Innovációs díjat, mivel a használók egészségére is gondolt: a közvetlenül a koptatóréteg alá beépíthető rugalmasságnövelő SoftTech réteg alkalmazásával az egyetlen laminált padlóvá vált, mely az izületek védelme szempontjából szinte sportpadlós tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanakkor a lényeges műszaki tulajdonságai semmit sem változtak.

hírlevél-feliratkozás

épjog