2010. január 22.

Tartósan pontos az ultrahangos vízmennyiségmérő

Tartósan pontos az ultrahangos vízmennyiségmérő

A dán Kamstrup új, mozgó alkatrészt nem tartalmazó, szivárgásellenőrzést is végző ultrahangos vízmennyiségmérő családot fejlesztett ki, mely kereskedelmi, ipari és háztartási környezetben egyaránt alkalmas a hidegvíz-fogyasztás mérésére.

A 0,1–50 ºC-os közeghőmérséklet mérésére alkalmas, nyolcféle méretben kapható Multical 61 vízmennyiségmérők méréstartománya 1,6–40 m3/h-ig terjed, így kis- és nagyfogyasztók számára egyaránt kitűnő megoldást nyújthat. Mivel a Multical 61-ben nincsenek mozgó alkatrészek, élettartama hosszú, mérési pontossága pedig teljes élettartama alatt változatlan marad. Az alacsony költségekkel működtethető készülék vízmennyiség leolvasására, a tárolt, illetve számlázott adatok kijelzésére alkalmas számítóegysége nagy és jól olvasható kijelzővel rendelkezik. A beépített adattároló 15 évre visszamenőleg tárolja a fogyasztási adatokat. A műszer szivárgásellenőrzést is végez: a vízfogyasztás folyamatos ellenőrzésével ugyanis lehetővé válik a szivárgó vécétartályok, vízmelegítők stb. kiszűrése.

Új ultrahangos vízmennyiségmérő

A Multical 61 rádiós technológiával, GSM-mel, illetve különböző vezetékes kommunikációs megoldásokkal megbízható távleolvasási lehetőséget is nyújt, a rádiós leolvasáshoz pusztán egy kommunikációs modul beillesztésére van szükség. A vízfogyasztás távleolvasása lehetővé teszi a mérőeszköz gyors és pontos leolvasását anélkül, hogy zavarni kellene a fogyasztókat. Mivel nincs szükség személyes közreműködésre, elkerülhetők a leolvasáskori emberi tévedések, és mindig időben elvégezhetők a mérések. A számítóegység 2,5 méteres kábellel csatlakoztatható az átfolyásmérőhöz, de úgynevezett Impulzus Transmitter segítségével akár 10 méterre is növelhető a készülékek közötti távolság, így a számítóegység külön helyiségbe telepítése is lehetővé válik.

A Multical 61 működtethető hálózatról (230 VAC, 24 VAC), illetve 12 éves élettartamú lítiumelemről is.

hírlevél-feliratkozás

épjog