2010. november 01.

A betonadalékszer növeli a fagyállóságot és színez

A betonadalékszer növeli a fagyállóságot és színez

MaxMix adalékszer alkalmazásával elérhető a beton vagy a habarcs víztartalmának csökkentése, víz nélküli folyósítása, kötésének gyorsítása, vízzáróságának fokozása, vagy akár színezése is. Az adalékszer-koncentrátum egyetlen litere akár 25 liter hagyományos adalékszer hatásával egyenértékű.

Egyre nagyobb technológiai kihívásokkal kell a habarcs- és betonkészítési munkálatokkal foglalkozó mestereknek megküzdeniük, amihez a megszokottaknál tömörebb, alacsonyabb víztartalmú, magasabb vízzáróságú vagy gyorsabb kötésű betonokra és habarcsokra van szükségük. Ezek készítéséhez nélkülözhetetlen a korszerű – a nagyüzemi betonkészítésnek mára már elengedhetetlen eszközeivé vált – adalékszerek és adalékok alkalmazása.

 

Fagyásállóságot növelő folyékony betonadalékszer

 

Napjaink fokozott és speciális betontechnológiai igényeinek kielégítésére forradalmian új adalékszercsaládot fejlesztett ki a Sika. A MaxMix adalékszer-koncentrátumok egyliteres, precíz adagolófejjel ellátott tubusban kapható termékek, melyek egyetlen litere akár 25 liter hagyományos adalékszer hatásával egyenértékűek. Ezzel a mennyiséggel megoldható öt tonna cementből készített beton vagy habarcs jelentős víztartalom csökkentése, víz nélküli folyósítása, kötésének gyorsítása, vízzáróságának fokozása, vagy akár színezése is. Használata rendkívül egyszerű: az adalékszer felrázása és a gyerekzáras kupak lecsavarása után a flakon megnyomásával annyi koncentrátumot kell az adagolófejbe juttatni, amennyit az adott cementmennyiség vagy technológia megkövetel. A mérőfej segítségével ez precízen, 5 és 25 milliliter közötti értékre állítható be. A kimért koncentrátum a keverővízbe öntendő, majd a habarcs elkészítése a megszokott módon folytatható.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog