2009. október 17.

Hatékony szigetelés szarufák alá és falakra

Hatékony szigetelés szarufák alá és falakra

Egyszerűen, gyorsan megoldható a tetőszerkezetek szarufák alatti hőszigetelése a Linitherm szigetelőtáblákkal – a hatékonyan szigetelő Linitherm Pal GK építőlapokkal minimális lapvastagság alkalmazásával is jelentősen javítható a tetőszerkezet hőszigetelése.

Ha a tetőszerkezetben csak a szarufák között van szigetelés, a fa jobb hővezető képessége miatt hőhidak alakulnak ki, jelentősen növelve az épület energiaveszteségét. A szarufák alatti hőszigeteléssel ráadásul alacsonyabb szarufák beépítésére van szükség, ami semmiképpen nem hagyható figyelmen kívül az anyagköltség szempontjából.

A hatékonyan szigetelő – akár utólag is beépíthető – Linitherm Pal GK építőlapokkal minimális lapvastagság alkalmazásával is jelentősen javítható a tetőszerkezet hőszigetelése. A lapok PUR/PIR keményhab szigetelőmagját mindkét oldalon – a párazárásáról gondoskodó – alumíniumréteg borítja, belső oldaluk pedig gipszkarton lap vagy gipszrost lemez kasírozással készül. A hőhídmentes szigetelőréteget létrehozó, 2500x620 mm méretű, körben nútféderes élképzésű táblák egyszerűen, gyorsan, csavarok segítségével rögzíthetők a szarufákra. A rögzítő-, illetve beállítócsavarokkal kiegyenlíthetők a szarufák magasságeltéréseiből adódó egyenlőtlenségek. A keményhab táblák lakótér felőli oldalára kasírozott gipszkarton lap vagy gipszrost lemez tiszta, egyszerűen kezelhető, vakolható, tapétázható vagy akár lambériázható felületet ad.

Hatékony szigetelés szarufák alá és falakra

A Linitherm Pal GK szigetelőlapok jellemzői:

• hatékony hőszigetelés (a legvékonyabb keményhab lapok hővezetési tényezője: λ=0,024 W/mK);

• párazárás (a kétoldali alumíniumrétegnek köszönhetően);

• praktikus élkialakítás (a pontos illeszkedés érdekében);

• egyszerű kivitelezhetőség (a rendszerrel úgy kell dolgozni, mint a fával, még a rögzítési módok is azonosak);

• a lapokkal – szilárdságukból adódóan – akár 87 cm-es szarufatávolság is áthidalható;

• a belső tér felé néző, 9,5 mm vastag gipszkarton lap vagy gipszrost lemez vakolható és tapétázható;

• a lapokhoz alkalmazott PUR/PIR keményhab egészségre, illetve környezetre káros anyagot nem tartalmaz, korhadás- és nyomásálló.

sajátjaink

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás