2010. február 24.

Kézzel is mozgatható előregyártott födémelemek

Kézzel is mozgatható előregyártott födémelemek

Az előregyártott Trigon födémrendszer általános és egyedi rendeltetésű, illetve kialakítású épületek födémszerkezetének építésére alkalmas, de szerelvények elhelyezésével lehetővé válik például lépcsőkarok és pihenőlemezeik gyors kivitelezése is.

Jellemzően kétféle födémrendszer kivitelezhető a térbeli ponthegesztett Trigon betonacél-váz felhasználásával: a gerendás kialakítás elsősorban családi házakhoz, a kéregzsalu-paneles alkalmazás társasházakhoz, kommunális vagy ipari jellegű épületekhez ajánlható. A födémelemek alkalmazhatók általános és egyedi rendeltetésű épületek födémszerkezetének megépítéséhez, ahol a betont, betonacélt nem éri agresszív környezeti hatás.

Kézzel is mozgatható előregyártott födémelemek

A Trigon födémrendszer méretválasztéka egyedülálló: 8,4 méterig méretlépcső nélkül, akár egyedi méretekben is gyártható. Alkalmazásával olyan – monolit jellegéből adódóan – repedésmentes födém alakítható ki, melynek kivitelezése az elemek kis súlya miatt gyors és egyszerű. Az előregyártott Trigon gerendák kézzel is mozgathatók, így kiválóan alkalmasak utólagos beépítésekhez, átalakításokhoz is.

A gerenda- és panelelemek egymáshoz rögzítése lehetővé teszi a nagyobb zsaluzómunkát igénylő monolitlemezek mennyiségének minimálisra csökkentését úgy, hogy az elemek alsó felületei egy síkba kerülnek.

Kézzel is mozgatható előregyártott födémelemek

A bennmaradó Trigon kéregzsalu-panelekbe tetszőleges méretű és formájú áttörések helyezhetők, lehetőséget nyújtva ezáltal bármilyen típusú – akár íves – alaprajz lefedésére, de szerelvények elhelyezésével lehetővé válik például lépcsőkarok és pihenőlemezeik gyors kivitelezése is. A födém alátámasztási igénye minimális, ami jelentős megtakarítást eredményez a zsaluzási munkában. A paneles megoldással vakolatmentes födémsík alakítható ki.

 

Szerkezeti kialakítás, méretezés

A Trigon gerendák 1 darab, a panelek pedig – a panel szélességétől függően – 2–5 darab térbeli ponthegesztett betonacél vázzal készülnek. Az alsó szálakra betonozott betonöv a gerendáknál 14 cm széles, a paneleknél változó (maximum 220 cm) szélességű, 6 cm magas és falköz ±10 cm hosszúságú. Az alsó (húzott) betonövre kerülő betonacélok számától és átmérőjétől függően a födémelemek teherbírása 7, 10, illetve 15 KN/m²-es megoszló terhelésre van méretezve.

Kézzel is mozgatható előregyártott födémelemek

Az Első Beton Kft. szakemberei vállalják a födémek statikai tervezését, az optimális gerenda, illetve zsalupanel elhelyezési és alátámasztási terveinek elkészítését, költségvetés készítését, az előregyártott elemek és betonacél armatúrák gyártását és helyszíni szerelését, valamint a termékek adott határidejű leszállítását az ország bármely területére.

hírlevél-feliratkozás

épjog