2009. október 17.

Könnyen kezelhető PVC-ragasztó és aljzatkiegyenlítő

Könnyen kezelhető PVC-ragasztó és aljzatkiegyenlítő

Az új Thomsit K 168 PVC-ragasztó – mint általában a standard PVC-ragasztók – csak nedvszívó, kiegyenlített aljzatokon alkalmazható, viszont – a versenytárs termékektől eltérően – nem csak a nedves ragasztás módszerével rögzít.

PVC burkolatok ragasztásakor a burkolat a szellőzési időt követően a ragasztóágyba fektetendő és jól beledörzsölendő. Amennyiben feszültség van a burkolatban, annak szélei, illetve végei – sok bosszúságot okozva a burkolóknak – felpöndörödnek. Ez a nehézség elkerülhető az új Thomsit K 168 alkalmazásával, mely nemcsak a nedves ragasztás módszerével, hanem úgynevezett félkontakt módon is ragaszt. A félkontakt ragasztás óriási előnye, hogy nincs szükség a burkolat „percenkénti” ragasztóágyba nyomkodására, hanem elegendő – 20-30 perc elteltével – a burkolatot áthengerezni, amivel a felpöndörödő részek az aljzathoz tapadnak.

Könnyen kezelhető PVC-ragasztó és aljzatkiegyenlítő

A Thomsit K 168 előnyei:

• rendkívül erős kezdeti tapadás;

• félkontakt módon is ragaszt;

• könnyen felhordható;

• hosszú nyitott idő.

A cég az aljzatkiegyenlítők területén is fontos fejlesztéssel rukkolt elő: a közkedvelt Thomsit DA aljzatkiegyenlítő már kazeinmentes változatban kapható. A megújított termék előnye a korábbi DA aljzatkiegyenlítővel szemben, hogy folyósítószere állandó, jó minőséget garantáló szintetikus anyag, ami könnyebben oldódik a vízben, mint a kazein. Ebből adódóan a termék egyrészt kiválóan terül, másrészt a bekevert kiegyenlítő hígabbnak tűnik, nem csábít káros víztúladagolásra, így megszűnhetnek az ilyen jellegű, gyakori kivitelezési hibák.

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás