2009. október 18.

Injekciós ragasztott rögzítések

Injekciós ragasztott rögzítések

Gázbeton (Ytong, Hebel), üreges normál és mészhomok tégla, illetve könnyűbeton felületekbe, gipszfalakba stb. történő rögzítésekre alkalmas a Fischer FI M injekciós horog.

A terpesztőfeszültségtől mentes nagyterhelhetőségű horoggal fából és fémből készült homlokzati és tetőtartó szerkezetek, előtetők, korlátok, konzolok, csővezetékek, szanitertárgyak, álmennyezetek, kábelnyomvonalak, általános acél- és faszerkezetek stb. rögzíthetők.

Injekciós ragasztott rögzítések

Az alakos horgonyhüvelyből és injekciós habarcsból álló garnitúra a teherhordó szerkezetek legbiztosabb rögzítését nyújtja könnyű anyagokban. Gázbeton és gipszfal felületekbe történő rögzítéshez speciális, kónuszos furatot kell készíteni, ami a forma- és anyagzárás következtében ezeknél az építőanyagoknál a lehető legnagyobb rögzítési szilárdságot adja. Vakolt vagy csempézett falazatnál – a nem teherhordó réteg áthidalására – a hosszabb FI M-L típusú horog alkalmazása ajánlott.

Külső rögzítéseknél (például homlokzatoknál) vagy nedves, párás helyeken a belső menetet szintetikus korrózióvédő zsírral (például vazelinnel) kell bekenni.

A csavar anyaga csak rozsdamentes A4 acél lehet.

Az injekciós horog alkalmazása mennyezetszereléshez, illetve húzott zónában történő rögzítésekhez is engedélyezett, vasalással erősített gázbeton felületekbe, tető- és fedőlemezekhez, ha a minőség GB 3.3, illetve GB 4.4.

Nagyüreges normál és mészhomok tégláknál, üreges blokkoknál, nagyüregű béléstesteknél a kevesebb habarcsfelhasználást igénylő Fischer injekciós horog szitahüvelyes FI M-N változatának alkalmazása ajánlott.

hírlevél-feliratkozás

épjog