Deceuninck

2009. október 19.

Átgondoltan kialakított teremgarázsok

Átgondoltan kialakított teremgarázsok

A KOEM Kft. kifejezetten mélygarázsok, parkolóházak tervezésére specializálódott szaktervezői precíz, professzionális szolgáltatásaikkal segítik e beruházások sikeres megvalósíthatóságát.

Az építészet szerteágazó tevékenység, tervezés közben több szakág szempontjait kell figyelembe venni, összefogni azokat, és kompromisszumot keresni az igények között. A szakági altervezők bevonására azért van szükség, mert az építész nem érthet saját szakmáján kívül minden egyébhez is.

Így van ez a teremgarázsokkal, mélygarázsokkal és parkolóházakkal is. A garázstechnológia mint szakág, viszonylag újnak számít, szükségességét az egyre növekvő parkolóigényeket is kielégíteni szándékozó jogszabályi háttér alapozta meg azzal, hogy nyomában sorra épülnek a jobb-rosszabb teremgarázsok. De önmagában a parkolóigények növekedése miatt létesülő nyilvános mélygarázsok is specializáltságot kívánnak.

A garázstechnológia más, mint a forgalomtervezés. A garázs egy integrált rendszer, melyre egyrészről az úttervezésnél megszokottól eltérő szabályok érvényesek, másrészről olyan úgynevezett parkolásmenedzsmentet igényel, amit egyik oldalról a működtetés módja határoz meg, másik oldalról csatlakozik hozzá a CO-érzékelő és a szellőztető rendszertől kezdve a kapuk, sorompók mozgatásán át a forgalomirányítás, a parkológeometria és még sok minden.

Teremgarázsoknál a fölöttes szintek által meghatározott szerkezeti adottságok miatt, önálló mélygarázsoknál, parkolóházaknál a területkihasználás optimalizálása érdekében is érdemes garázstechnológust bevonni.

Mélygarázsok esetében mindig számíthatunk környezetvédelmi problémák jelentkezésére, a kidobandó kipufogógázok mennyiségének meghatározásától kezdve a zöldfelület vélt, vagy valós károsításáig.

Speciális számításokkal kimutatható és előre beállítható a kidobott levegő minősége, komplex terjedésvizsgálati módszerrel pedig annak hígulása és eloszlása is. De említhető a zaj és a talajvíz kérdése is mint következő leggyakoribb probléma, amit kezelni kell.

Átgondoltan kialakított teremgarázsokÁtgondoltan kialakított teremgarázsokÁtgondoltan kialakított teremgarázsok

A KOEM kifejezetten garázsokra specializálódott szakemberei komplett környezeti hatásvizsgálatok elkészítésétől kezdve az egyszerű környezetvédelmi tervfejezetek megírásáig segíti a mélygarázsépítők munkáját.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Vevő-szállító kapcsolatok a közbeszerzésben. Nemzetközi közbeszerzési kutatás a Corvinus Egyetemen

WTS Klient Newsflash – 2021 tax law amendments in Hungary – 2021. évi adómódosító csomag

Szeptemberben több mint kétszer annyi cég indult az építőiparban, mint amennyi megszűnt – Forrás: opten.hu

Lakossági hulladékégetéssel kapcsolatos ombudsmani állásfoglalás - Forrás: http://www.ajbh.hu/

Iparági kérdőív a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégiához – határidő: 2020. szeptember 25.

épjog