2009. október 19.

Esztétikus megjelenésű, kis önsúlyú cserepeslemez-rendszer

Esztétikus megjelenésű, kis önsúlyú cserepeslemez-rendszer

Bármilyen stílusú épülethez, új építésekhez, illetve tetőfelújításokhoz – akár a meglévő fedés megtartásával, akár elbontásával – alkalmazhatók a LindabTopline cserepeslemezek.

A kiváló minőségű svédacélból készülő, kis önsúlyú LindabTopline rendszer alkalmazásával – az átgondolt részletmegoldásoknak, valamint a széles kiegészítőelem-választéknak köszönhetően – 100 százalékos vízzáróság érhető el.

Az egy méter fedési szélességű, legfeljebb 6,14 méter hosszú lemezek az egyéni igények szerinti méretekben készülnek – a méretre gyártott lemezhossz miatt a négyszög rajzolatú tetőfelületek fedése minimális hulladékkal kivitelezhető.

A tetőfedő rendszer egy négyzetmétere mindössze 5 kilogrammot nyom, ezért tetőfelújításkor a cserepeslemezek közvetlenül ráhelyezhetők a régi (eternit, palatető) fedésre anélkül, hogy az alatta lévő szerkezetet meg kellene erősíteni.

Esztétikus megjelenésű, kis önsúlyú cserepeslemez-rendszer

Esztétikus megjelenésű, kis önsúlyú cserepeslemez-rendszer

A már 14 fokos tetőhajlásszögtől alkalmazható cserepeslemezek – a változatos tetőkialakítás érdekében – széles profilválasztékban kaphatók:

• LPA – markáns profilozású, esztétikus fedést eredményező lemez, melynek kezdő éle egyenes vonalban szabott;

• LPA Nova – a még tökéletesebb ereszkialakítás érdekében a Nova kezdő éle hullámvonalban szabott kialakítású;

• LPA Maxi – hosszabb hullámtávolságával merőben új megjelenésű fedésre lehetőséget nyújtó lemez;

• LPA Classic – közel egy méteres táblákban, standard méretben gyártott lemezek.

A LindabTopline cserepeslemezek széles színválasztékban, 16 féle színben készülnek, lehetőséget nyújtva ezzel, hogy a fedés jól illeszkedjen az egyéb épületrészek színeihez. A nagy teherbíró képességű cserepeslemezek nem repedeznek, nem törnek, élettartamuk kimagaslóan hosszú.

Esztétikus megjelenésű, kis önsúlyú cserepeslemez-rendszer

A Lindab által gyártott termékek mindegyikéhez az acél szolgál alapanyagul. A hatékony korrózióvédelem érdekében az acéllemezek mindegyike tűzihorganyzott, ezen felül többrétegű bevonatrendszerrel (TC50, poliészter, matt poliészter) ellátott kivitelű. Ezek a bevonatok még ellenállóbbak a korrózióval szemben, kopásállóságuk és színtartóságuk kimagasló, ellenállnak az ultraviola sugárzásnak és egyben esztétikus megjelenést adnak a termékeknek.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog