2010. március 18.

Sötétsugárzók bármilyen típusú csarnokba

Sötétsugárzók bármilyen típusú csarnokba

A Kübler-Vesta Kft. energiatakarékos fűtést kínál bármilyen csarnoktípusba, legyen az raktár-, kiállító-, mosócsarnok vagy templom stb. A 3 méteres belmagasságtól egészen 30 méterig alkalmazható készülékek vezérelhetők termosztátos kapcsolóórával, vagy a legmodernebb windows-kompatibilis irányítási rendszerrel is.

A sötétsugárzók működési elve egyszerű, és legjobban a gleccseren való napozással magyarázható. Annak ellenére, hogy a felületi hőmérséklet mínusz fok körüli, a napos hegyoldalon meleg van. Ennek oka a Nap hősugárzása. A sötétsugárzók is ezt a természetes „technikát” alkalmazzák úgy, hogy a meleg ott érződik, ahol arra szükség van. Az infravörös sugarak energiaátadásához ugyanis nincs szükség átviteli közegre. Ez azt jelenti, hogy a sugarak veszteség nélkül jutnak el a készüléktől a fűtendő területre, ezáltal lehetővé teszik a por- és huzatmentes fűtést. Továbbá a sötétsugárzók a levegő helyett a tárgyakat melegítik fel, így a levegő hőmérséklete 2-3 °C-kal alacsonyabb annál, mint amit az emberek éreznek, és így a meleg levegő sem gyűlik össze a tető alatt. Ezek a tényezők pozitívan hatnak a terem klímájára, és az emberek kellemesnek érzik a hőmérsékletet, miközben az allergiás reakciók is csökkennek.

 

A Kübler készülékek főbb típusai

• Standard készülékek: A Kübler AR standard program komplett készüléksorozatot tartalmaz. Az egyszerű felépítésű, lineáris vagy u-csöves kivitelű készülékekben a sugárzócső, az égő és a ventilátor fölött elektropolírozott hőtükör található. Az AR készülékcsalád különösen csendes sorozat, ami speciálisan magasabb igények kielégítésére született. Alkalmazási területei olyan csarnokok, ahol a zajt a lehető legjobban kerülni kell, például vásárcsarnokok vagy csendes termelőüzemek. E készülékek nemesacél elemekkel készülő változatai alkalmasak párás, illetve agresszív közegű csarnokok, például galvanizáló üzem fűtésére is.

Sötétsugárzók bármilyen típusú csarnokba

 

• Egycsöves-többégős készülékek (Nor-Ray-Vac): Viszonylag alacsony belmagasságú csarnokok, de nagy felületek fűtésére nyújtanak gazdaságos és energiatakarékos megoldást az NRV készülékek. Szerkezeti kialakításuk lehetővé teszi, hogy a készülékek a legkülönbözőbb csarnokok egyedi fűtési igényeinek is meg tudjanak felelni a csövek megszakítás nélküli kialakítása és a több, egymás után elrendezett égő által. Az NRV azáltal, hogy különösen alacsony értékű NOx-ot bocsát ki, és hatékony, energiatakarékos égésű, saját teljesítményosztályában a legkörnyezetkímélőbb készülékek közé tartozik.

Sötétsugárzók bármilyen típusú csarnokba

 

• Optima készülékek: Az Optima készülékek a 30 százalékkal megnövelt sugárzási hatásfok révén tűnnek ki a többi készülék közül. A formatervezett külső és a megnövelt teljesítmény lehetővé teszi magasabb igények kielégítését is. A nagyobb sugárzási hatásfok a készülékek különleges felépítésének köszönhető. A sugárzócsövek fölött kis méretű, szigetelt, nemesacél csőreflektorok találhatók. A konvektív veszteség további csökkentése érdekében a sugárzócsövek az – oldal- és hosszanti irányban – szigeteléssel ellátott reflektor alsó síkja fölött helyezkednek el, minimalizálva így az oldalirányú veszteséget. Az újjáalakított égéstér és ezzel együtt az elnyújtott láng jóval tökéletesebb égést és egyenletesebb sugárzócső hőmérsékletet eredményeznek.

Sötétsugárzók bármilyen típusú csarnokba

hírlevél-feliratkozás

épjog