2009. október 20.

Korszerű homlokzatok

Korszerű homlokzatok

A Mapei saját fejlesztésű Mapetherm homlokzati hőszigetelő rendszer családja polisztirol hőszigetelő tábla, valamint ásványgyapot hőszigetelő tábla alapú rendszerekből áll.

Homlokzatok hőszigetelésére a Mapei saját kutatólaboratóriumában kifejlesztette a Mapetherm rendszert, amely alapozókból, ragasztó- és simítóanyagokból, különböző anyagú hőszigetelő táblákból, a repedések kialakulásának megelőzésére szolgáló üvegszövet hálóból, valamint – a rendszer teljessé tételére – profilokból, dübelekből, sarokerősítőkből és hézagtömítő anyagokból áll.

A Mapetherm családhoz polisztirol hőszigetelő tábla alapú rendszer (Mapetherm PS), illetve ásványgyapot hőszigetelő táblával készülő rendszer (Mapetherm RW) tartozik. A Mapetherm PS fajlagos anyagköltsége kisebb, mint a Mapetherm RW-é, mely szigorúbb tűzvédelmi előírásoknak megfelelni köteles középületekhez, többemeletes épületekhez, illetve új építésekkor az építési nedvesség szabad távozásának lehetővé tétele céljából alkalmazható előnyösen.

A hőszigetelő táblák homlokzatra rögzítése a rendszerek saját ragasztó- és simítóanyagaival történhet. A táblák rögzítésének megerősítésére tárcsás dübelek szolgálnak, majd üvegszövet háló beágyazásával kell a felületet glettelni.

Korszerű homlokzatokKorszerű homlokzatok

Korszerű homlokzatokKorszerű homlokzatok

A színes vékonyvakolatot a páraáteresztő képesség, illetve a vízlepergetési és öntisztulási igény alapján kell kiválasztani. A Quarzolite termékek akrilalapú, közepes páraáteresztő képességű, a Silancolor termékek jó páraáteresztő képességű, a szilikongyanta miatt vízlepergető, a Silexcolor termékek pedig kiemelkedő páraáteresztő képességű, műemlék épületekhez is használható anyagok. A vékonyvakolatokat a saját alapozójukra kell felhordani.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog