2010. január 08.

Kétrétegű vakolható homlokzati hőszigetelő lemez

Kétrétegű vakolható homlokzati hőszigetelő lemez

A 70 mm-es vastagságtól gyártható Frontrock Max E lemezek különösen alkalmasak épületek homlokzatának neméghető, páraáteresztő hő- és hangszigetelésére, homlokzati tűzterjedési gátak kialakítására.

A műgyanta kötésű, kétrétegű (inhomogén), vakolható Frontrock Max E kőzetgyapot lemez felső, kiemelkedően nagy testsűrűségű, közel 20 mm vastag rétege különösen magas pontszerű terhelhetőségű. Ennek köszönhetően nagyobb mechanikai ellenállással és jobb hőszigetelő képességgel bír, mint az egyrétegű hőszigetelő lemezek. A teljes keresztmetszetében víztaszító, csupasz lemez felső kérgét gyári feliratozás (Top Rockwool) jelöli, aminek kivitelezéskor mindig a külső oldalra kell kerülnie.

Kétrétegű vakolható homlokzati hőszigetelő lemez

A Frontrock Max E lemezek különösen alkalmasak épületek homlokzatának neméghető, páraáteresztő hő- és hangszigetelésére, homlokzati tűzterjedési gátak kialakítására. Tűzvédelmi szempontból bármely magasságú és tűzállósági fokozatú épületnél korlátozás nélkül beépíthető.

A Fontrock Max E rögzítése részleges felületű ragasztás és dübelezés egyidejű alkalmazásával történik. Ásványgyapothoz ajánlott ragasztó- és ágyazóhabarccsal, valamint minősített dübelekkel együtt használható. Az adatlap és a megfelelőségi nyilatkozat a gyártói javaslatokkal és rendszergazdai kivitelezési utasításokkal együtt érvényes.

A Rockwool kőzetgyapot tulajdonságai:

• kiváló hőszigetelő;

• nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égvecsepegés, megakadályozza a tűzterjedést;

• nemcsak jól hangszigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő;

• teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező;

• nem zsugorodik, hőtágulása nincs;

• az egészségre nem káros (magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készül).

A Frontrock Max E lemezek Rockwool feliratos polietilén zsugorfóliába csomagolva, bálában kerülnek forgalomba. A termék legfontosabb tulajdonságai a csomagolóanyagra ragasztott kisérőcímkén is olvashatók.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog