2010. február 19.

Légszárító készülékek akár kölcsönzésre is

Légszárító készülékek akár kölcsönzésre is

Az épületbeázások okozta nedvesedések megszüntetése jelentősen felgyorsítható a környezet páratartalmának folyamatos alacsony szinten tartásával – e célra szolgálnak a Pannon-Protect Kft. kínálta megvásárolható vagy kölcsönözhető Corroventa légszárító gépek.

Épületbeázásokkor, a hiányos vagy helytelen szigetelések miatti vizesedésekkor a kiváltó okok megszüntetésén kívül a nedvesség okozta károk mérséklésére is szükség van. A falazatok, berendezési tárgyak, a helyiségben, épületben tárolt anyagok természetes száradása annál gyorsabb, minél szárazabb levegő veszi azokat körül. A száradás felgyorsítására szolgálnak a – környezet páratartalmát folyamatosan alacsony szinten tartó – Corroventa légszárító gépek.

Légszárító készülékek akár kölcsönzésre is

A Corroventa légszárító berendezések alkalmazási lehetőségei:

• csőtörésekkor, beázásokkor keletkezett falnedvesség megszüntetése;

• építőipari munkák során a száradás felgyorsítása;

• mezőgazdasági termékek (gyümölcsök, virágok stb.) szárítása;

• a tűzivíz által okozott nedvesség eltávolítása;

• egyéb olyan terület, ahol fontos a páratartalom alacsony szinten tartása.

A Corroventa CTR típusú forgótárcsás szárítóberendezések energiatakarékosak, nagy kapacitásúak, ugyanakkor kis helyet igényelnek. A forgótárcsás technológiának köszönhetően folyamatosan gondoskodnak a levegő szárításáról, illetve a nedvesség helyiségen kívülre juttatásáról.

A készülék ventilátor segítségével szívja be a helyiség nedves levegőjét, ami áthalad a szűrőbetéten. A szűrőbetéten átjutó levegő jelentős része száraz levegő formájában visszakerül a helyiségbe, kisebb része pedig felmelegítés után a szűrő párátlanítását látja el, és a kültérbe vezető csövön keresztül a kivont páratartalommal együtt távozik. A szűrőbetét szárítóanyaga szilikagél, ami súlya 40 százalékának megfelelő nedvességet képes megkötni, és a folyamatos kiszárításnak köszönhetően szinte korlátlan ideig használható.

A Pannon-Protect Kft. szakemberei a nedvesség okozta károk mérséklése mellett természetesen az épületek vizesedésének megszüntetésében is segítséget nyújtanak, legyen szó a csapadékvíz elvezetéséről, a talajvízszint süllyesztéséről, a falazatok szigeteléséről, szárításáról, lélegzővé tételéről stb.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

épjog