2010. március 31.

Tartós, egyszerűen fektethető csatornacsövek kőagyagból

Tartós, egyszerűen fektethető csatornacsövek kőagyagból

Háztartási vagy ipari eredetű szennyvizek összegyűjtésére és elvezetésére nyújtanak kitűnő megoldást a vegyszer- és kopásálló, karbantartást nem igénylő kőagyag EuroTrad, illetve EuroTop csővezetékek, melyek élettartama akár a 150 évet is elérheti.

A kőagyag cső környezetbarát termék, melynek alapanyaga (az agyag) szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre a természetben. A nagynyomású berendezésekkel tisztítható csövek nem korrodálnak, és megbízhatóan ellenállnak a vegyi anyagoknak. Az egyszerűen és gyorsan fektethető EuroTrad, illetve EuroTop csövek hidraulikai kapacitása – sima belső felületüknek köszönhetően – kimagasló. Az alkalmazott tömítési rendszer megakadályozza a talajvíz hálózatba történő beszivárgását, illetve a szennyvíz talajba történő kiszivárgását, így akár ivóvízbázis védterületen vagy talajvízben is elhelyezhetők.

Tartós, egyszerűen fektethető csatornacsövek kőagyagbólTartós, egyszerűen fektethető csatornacsövek kőagyagból

Az EuroTrad a nyíltárkos csatornafektetés hagyományos kőagyag csöve, tokos kivitelben. A közvetlenül terhelhető és maradandóan alaktartó csövek 1200 °C-on történő kiégetéssel készülnek. A kedvezőbb hidraulikai tulajdonságok elérése érdekében a termék felülete mázzal van bevonva.

Az EuroTop speciális eljárással készül: először előhőkezelik az agyagot, ezáltal a leendő cső anyagát minden káros szennyeződéstől megtisztítják. Ezt az alapanyagot finomra őrlik, extrudálják, majd a végső fázisban 1200 °C-on, forgatott eljárással kiégetik. Ezzel a technológiával a csövek rendkívül szilárdak, homogén, tükröződésmentes belső felületűek lesznek. A technológia növeli a körkörösséget, javítja az egyenességet és a méretpontosságot. A csövek rugalmas, de nem deformálódó polipropilén karmantyúkkal köthetők össze, a csővéget betoláskor a karmantyúban lévő ütköző védi a sérüléstől. Az EuroTop rendszer ideális a kislejtésű hálózatokhoz – bár a csövek robusztus kivitelűek, de „fektetésbarát” súlyuk és szálhosszuk miatt a rendszerek kiépítése egyszerűen és gyorsan elvégezhető.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog