2009. október 25.

Többfunkciós forgólézer

Többfunkciós forgólézer

Iránykijelölések és mérések legváltozatosabb helyzetekben történő végrehajtására alkalmas az MP400 forgólézer, mely ideális eszköz a legtöbb beltéri és szabadtéri építési feladathoz.

A csúszásmentes fogantyú, az ütésvédő gumibevonat, a forgófej védelme és az áttekinthető kezelőszervek garantálják az MP400 biztonságos kezelését és hosszú élettartamát.

A talajra vagy állványra helyezett készülék bekapcsolását követő néhány másodpercen belül a forgófej automatikusan vízszintes vagy függőleges helyzetbe áll. Az MP400 képes a lézersugár gyors jobbra-balra mozgatásával 10–35 fokos szögtartományban markáns vonal rajzolására. Ez a funkció különösen hasznos lehet, ha a felhasználó nem rendelkezik szintérzékelővel. A vonal hosszát befolyásoló szögtartomány működés közben bármikor módosítható.

Normál üzemmódban a célfelületen vörös pontként vagy villogó vonalként jelenik meg a lézer látható sugara. Ez a sugár jól látható, vékony, nem villogó, hanem folyamatos vonallá teríthető szét az MP400 lézerrel.

A forgófej felső részén kilépő lézersugár – amely a forgó sugár által alkotott síkra merőleges – vízszintes forgási üzemmódban függővonal vetítésre, függőleges forgási üzemmódban pedig derékszög kitűzésére használható.

A fej forgatása és a lézersugár kibocsátása csak akkor következik be, ha a fej befejezte a vízszintes vagy függőleges helyzetbe állást. Ha működés közben a készüléket kimozdítják a helyzetéből, akkor a fej forgása azonnal leáll, a lézersugár-kibocsátás megszűnik. A kimozdításérzékelő kikapcsolható, így a készülékkel ferde sík kitűzése is elvégezhető.

A TRG-R21 távvezérlővel vagy a TRG-R90 érzékelőbe épített távvezérlővel akár a készüléktől 30 méterre eltávolodva is leállítható a sugár forgása, adott irányba vezethető a lézersugár, elindítható a forgás (akár az előzővel ellenkező irányba is), és változtatható a sugár forgási sebessége. Scan üzemmódban a vonal pozicionálása és a nyílásszög módosítása végezhető el magán a készüléken található gombon megnyomása nélkül, távolról.

A 300 méter átmérőjű kör hatótávú készülék pontossága ±3 mm, önbeállása ±10 százalék, forgási sebessége 0–600 fordulat/percig állítható. Az MP400 két darab D típusú alkáli elemmel 160 órás, Triax akkumulátorral 40 órás működésre képes.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog