2010. április 22.

Hatékony hőszigetelés a szarufák felett kis rétegvastagsággal is

Hatékony hőszigetelés a szarufák felett kis rétegvastagsággal is

Tetőszerkezetek hőszigetelésére szolgál a szarufákra, illetve a tető lécezésére helyezhető Linitherm szigetelés, mely nem csökkenti a tetőtér belmagasságát, így hasznos alapterületét, és alkalmazásával láthatóvá is tehetők a szarufák.

Emellett a hőszigetelő réteg vastagsága 40 százalékkal csökkenthető a hagyományos hőszigetelő anyagokhoz képest. A Linitherm szigetelés hatékonyságát tovább növeli, hogy a szigetelőanyag teljes felületén beborítja a tetőt, teljes mértékben hőhídmentes szerkezetet hozva létre.

A PUR/PIR keményhab alapú Linitherm szigetelőrendszer rendkívül tartós, nem rothad, ellenálló a gombákkal és mikrobákkal szemben, semleges szagú és fiziológiailag nem káros (FCKW- és HFCKW-mentes). Extrém hőmérsékleti viszonyok között is méretpontos és alaktartó marad: rövid távon ellenáll a +250 °C-os hőmérsékletnek (forró bitumen), tartós hőmérséklet-állósága -30 °C és +90 °C közötti. A PUR/PIR keményhab szigetelőrendszerek az EN 13501 szabvány szerinti tűzállóságúak.

A PUR/PIR kiváló minőségű és rendkívül alacsony hővezető képességű szigetelőanyag. A PUR/PIR keményhabból készülő Linitherm szigetelőrendszerek hővezetési tényezője: λD=0,024–0,03 W/mK, ebből adódóan hatékony hőszigetelő hatás érhető el már vékony elemek alkalmazásával is.

Hatékony hőszigetelés a szarufák felett kis rétegvastagsággal is

Az integrált párazáró réteggel ellátott Linitherm elemekkel légzáró, illetve – elemtípustól függően – már a felszerelést követően esőbiztos hőszigetelés hozható létre. A belső oldalukon közvetlenül vakolható, tapétázható vagy festhető szigetelőtáblák integrált hangszigeteléssel is kaphatók.

A hőhídmentes csatlakoztatás, valamint az egyszerű és gyors kivitelezhetőség érdekében minden Linitherm szigetelőelem speciális, nút-féderes élkialakítású. A könnyű és kényelmesen kezelhető szigetelőelemek méretre vágása hagyományos fafeldolgozó szerszámokkal és gépekkel történik.

 

sajátjaink

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás