2009. október 14.

Hatékony hőszigetelés alacsony hajlású tetőkre is

Hatékony hőszigetelés alacsony hajlású tetőkre is

A szarufák felett elhelyezett, a tető teljes felületét beborító Linitherm PAL Polymer hőszigeteléssel mindenhol egységes hőszigetelésű, hőhídmentes tetőszerkezet építhető. Ez a megoldás ugyanakkor a nedvességgel szemben is óvja a tetőt.

Linitherm PAL Polymer kombinált szigetelőlemezzel egyidejűleg oldható meg az alacsony hajlású tetők hő- és vízszigetelése. Az építőipari előírások szerint 15 fokos tetőhajlás alatt vízzáró alátétet kell a kiselemes (cserép-) fedések alá helyezni. Ezekben az esetekben már nem elég a cserépalátét fólia, hanem bitumenes szigetelőlemezt kell alkalmazni. E feladatokra nyújt megfelelő megoldást a Linitherm PAL Polymer.

Hatékony hőszigetelés alacsony hajlású tetőkre is

A poliuretán (PUR/PIR) keményhab alapú hő- és vízszigetelő Linitherm PAL Polymer lemez kimagasló hővezetési képességéből (λD=0,024 W/mK) adódóan már kisebb lemezvastagság esetén is hatékonyan hőszigetel. A PUR/PIR rothadásálló, nyomásálló (ezáltal a hóterhelésre és a szélnyomásra érzéketlen), nem öregedő anyag. A PUR/PIR keményhab szigetelőmag mindkét oldala alumíniumfóliával kasírozott, ami párazárként működik, ugyanakkor védelmet nyújt az elektroszmog ellen is. A táblák felső oldalukon nagy teherbírású polimerbitumen kasírozással ellátva készülnek, ami másodlagos vízelvezető rétegként működik. A polimerbitumen réteg a táblák két, egymással szomszédos oldalán 8 cm-t túlnyúlik, ami speciális ragasztószalaggal rögzíthető a szomszédos táblák vízszigetelésére – az átlapolásokkal folytonossá, tökéletesen vízzáróvá téve a felület szigetelését.

Hatékony hőszigetelés alacsony hajlású tetőkre is

A Linitherm PAL Polymer szigetelőlapok könnyűek és jól kezelhetők, speciális nút-féderes élképzésük hőhídmentes elemcsatlakoztatást, egyszerű és gyors kivitelezhetőséget tesz lehetővé.

 

sajátjaink

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás