2010. március 08.

Palafedésre is helyezhető szigetelőrendszer

Palafedésre is helyezhető szigetelőrendszer

Húsz fokos tetőhajlásszögtől kezdődően alkalmazható a speciális élkialakítású Linitherm PAL N+F szigetelőrendszer. A közvetlenül a szarufákra vagy a lécezésre, de akár meglévő palatetőre is helyezhető szigetelőelemekkel bonyolult kialakítású tetőszerkezetek is kevés hulladékképzőssel, gyorsan szigetelhetők.

Mivel a Linitherm elemek teljes felületén beborítják a tetőt, alkalmazásukkal mindenhol egységesen hőszigetelt, hőhídmentes szerkezet hozható létre. A Linitherm PAL N+F elemek kétoldalasan használhatók, ebből adódóan a vápák, tetőablakok stb. szigetelésekor keletkező elemmaradékok elforgatva felhasználhatók a szemközti oldalakon.

A PUR/PIR keményhab alapú Linitherm PAL N+F rendkívül tartós, nem rothad, ellenálló a gombákkal és mikrobákkal szemben, semleges szagú és fiziológiailag nem káros (FCKW- és HFCKW-mentes). Extrém hőmérsékleti viszonyok között is méretpontos és alaktartó marad: rövid távon ellenáll a +250 °C-os hőmérsékletnek (forró bitumen), tartós hőmérséklet-állósága -30 °C és +90 °C közötti. A PUR/PIR keményhab szigetelőrendszerek az EN 13501 szabvány szerinti tűzállóságúak.

A PUR/PIR kiváló minőségű és rendkívül alacsony hővezető képességű szigetelőanyag. A PUR/PIR keményhabból készülő Linitherm szigetelőrendszerek hővezetési tényezője: λD=0,024–0,03 W/mK, ebből adódóan hatékony hőszigetelő hatás érhető el már vékony elemek alkalmazásával is. A Linitherm PAL N+F elemek mindkét oldala tükröződésmentes és tépésálló alumíniumkasírozású, ami párazáró, illetve elektroszmog ellen védelmet nyújtó réteget képez.

A Linitherm PAL N+F szigetelőlapok könnyűek és jól kezelhetők, speciális nút-féderes élképzésük hőhídmentes elemcsatlakoztatást, egyszerű és gyors kivitelezhetőséget tesz lehetővé. A táblák felülete rácsnyomattal készül, ami praktikus segítséget nyújthat az elemek beállításához és csavarokkal történő rögzítéséhez.

 

sajátjaink

sajátjaink

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás