2009. október 29.

Nem szokványos fürdőszoba

Nem szokványos fürdőszoba

Vannak fürdőszobák, ahonnan legszívesebben ki sem jönnénk, annyira otthonosak és kellemes komfortérzetet nyújtanak. Ezek a fürdők az átlagos, megszokott fürdőszobákra nemigen hasonlítanak – egészen különleges kívánságokra, álmokra és egyediségre épülnek.

A hatvanas évek fürdőszobája hárszöld, halványrózsaszín vagy világoskék csempékben pompázott – de éppen csak embermagasságig, afölött már fehér vakolat készült. A 70-es években (amikor – megteremtve a központi fűtés adta luxust – felszerelték a gázbojlert) a csempe – förtelmes színekben és groteszk mintával – a fürdőszobák meghatározó tényezőjévé vált. A 80-as évek közepe a „klasszikus” fehér csempe korszaka volt – és a csempét ráadásul felrakták a mennyezetig. A 90-es években olyan országok hangulata után jelentkezett igény, ahol virágzik a citrom – ezzel párhuzamosan megjelentek a szürke carrara-i márványt imitáló csempék.

És ma? A kortárs fürdőszobákban a kerámiacsempe felett lassan eljár az idő – a trend a kiváló minőségű felületek felé halad, mint például a fa, a gránit és az üveg. Az alumínium vagy nemesacél perforált lemezek szintén tökéletesen beleillenek a fürdőszobák szép, új világába. Az ötlet tulajdonképpen kézenfekvő: a perforált lemez több évnyi szél és más időjárási tényező okozta hatást is kiállva, mintha új lenne, még a homlokzatokon is. Akkor pedig miért ne válna be egy fürdőszobában?

Nem szokványos fürdőszoba

hírlevél-feliratkozás

épjog