2009. november 03.

Redőnyként feltekeredő garázskapu

Redőnyként feltekeredő garázskapu

A Hörmann redőnyszerűen feltekeredő Rollmatic kapujának alkalmazásával szabadon marad a födém, így a kapu felett ablak alakítható ki, átvezethetők az épületgépészeti csövek, vagy akár tárolásra is használható a födém alatti rész.

Az erre a célra kialakított tokba feltekeredő új garázskapu egyszerűen felhúzható, akár egy redőny. A meghajtást a szekcionált kapuknál már bevált húzórugós technika segíti. A motor érzékenyen reagál a normálistól elérő terhelésekre: elakadáskor azonnal bekapcsol a leállító-automatika. A Rollmatic esetében a rugókiegyenlítés és a leállító-automatika olyan megbízhatóan működik, hogy kiegészítő záróélvédelemre nincs szükség.

Redőnyként feltekeredő új garázskapu

Áramszünetkor a kapu kézzel is könnyedén nyitható: a meghajtómotor egy húzózsinór megrántásával kiiktatható, így a kapulap kézi erővel is könnyedén mozgatható. A dupla kötélvezetés meggátolja a kapu lezuhanását. A Rollmatic alapfelszereltségéhez tartozik a meghajtómotor, amelyet a konzolon kívülre szereltek fel, így az könnyen karbantartható.

Redőnyként feltekeredő új garázskapuRedőnyként feltekeredő új garázskapu

A Rollmatic elsősorban a szűkös garázsokba ajánlható megoldás, ahol nincs hely a hagyományos – szekcionált vagy billenőlapos – garázskapuk beépítéséhez. Ezzel a megoldással rengeteg hely nyerhető, működtetése pedig egyszerű és biztonságos. Kiegészítésként akusztikus riasztó is rendelhető a Rollmatic kapuhoz: ha az oldalra felszerelt érzékelő a kapu feltolását érzékeli, 110 decibellel szólal meg a sziréna.

A Rollmatic megalkotásakor a biztonság mellett a dizájnt is szem előtt tartották a Hörmann tervezői: a kapu a klasszikusnak számító fehér mellett kilenc féle további színben, valamint fahatású aranytölgy és rózsafa árnyalatú felülettel is rendelhető.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog