2009. december 05.

Tipizált acélcsarnok, megbízható minőség

Tipizált acélcsarnok, megbízható minőség

A tipizált acélcsarnokok nagy előnye, hogy jó áron lehet jó minőségű termékhez jutni. Garantált minőségű az alapanyag, átgondoltak a részletmegoldások, és egyes csarnokok akár szét- és újra összeszerelhetők.

A Frisomat-csarnokok hidegen hengerelt acélszalagból készülnek, így könnyű, gyorsan és precízen szerelhető elemekből történik az építkezés.

Nagy előnyük a tipizáltság; ezért tudnak jó áron jó minőségű terméket szállítani. Tehát alapvetően standard méretekhez kell igazodni, ugyanakkor bizonyos határokon belül meg lehet valósítani egyedi elképzeléseket is. Ha még csak előzetes elképzelésekkel fordul a Frisomathoz az ügyfél; akkor mérnök-tanácsadóik segítségével kedvező irányba tudják terelni a tervezés folyamatát, és a tervezőkkel aktívan közreműködve közösen alakítják ki a végleges tervet. Azoknál a beruházásoknál, ahol építési engedéllyel rendelkezik a megrendelő, már nehezebben a helyzet, mivel a típusoktól eltérő egyedi igényeket sokszor csak tervmódosítással lehet kielégíteni, amit a megrendelők már nem minden esetben vállalnak.

A Frisomat csarnokok számos előnnyel rendelkeznek az egyedileg gyártott és összeszerelt szerkezetekkel szemben. Egyrészt garantált az alapanyag jó minősége; minden tűzihorganyzott, tehát gondozásmentes acélból készül. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően e szerkezetek igen gazdaságosak, a szabványok által kötelezően előírt mennyiségű acélból készülnek, így fölösleges tartalék nincs bennük, ami a mai alapanyagárak mellett figyelemre méltó előny. A csarnokok tartószerkezete előre furatolt, azaz az elemeket soha nem hegesztik, hanem csavarozással szerelik, ezzel rövidebb a kivitelezés ideje, és lehetővé teszi a csarnok szétszerelését, illetve újra felépítését a horganyzás sérülése nélkül.

Ezen kívül jó minőségű burkolóanyagokat alkalmaznak, soha nem mennek a 0,65 mm-es lemezvastagság alá – míg a hazai gyakorlatban nem ritka, hogy a 0,4–0,5 mm-esre „butítják le” a lemezvastagságot –, és elkerülik a minősítés nélküli panelek alkalmazását.

Tipizált acélcsarnok, megbízható minőség

A Frisomat-épületek részleteikben is kidolgozottak. Figyelnek arra, hogy körültekintően, igényesen oldjanak meg minden látszó és nem látszó csomópontot. Például minden látszó szegést az épületen egy, vagy legföljebb két darabból tesznek föl, hogy a toldások ne rontsák a látványt.

A Frisomat generálkivitelezésre általában nem vállalkozik. Jellemzően maximum szerkezetkész állapotot vállal, amibe beletartozik az alapozás, a belső betonpadló, illetve a komplett csarnokszerkezet burkolattokkal, homlokzati nyílászárókkal. Az építőmesteri munkákat figyelmen kívül hagyva e csarnokokat akár már 2 fős, de legfeljebb 6 fős brigád néhány hét alatt tud összeszerelni méretétől és összetettségtől függően.

 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás