2010. január 04.

Hajlaterősítő vízszigetelő szalag

Hajlaterősítő vízszigetelő szalag

Vízszigetelő rétegek csatlakozási és dilatációs hézagainak vízszigetelésére alkalmazható az ASO-Dichtband-2000 hajlaterősítő szalag. Elősegíti a lapburkolat-ragasztók és a szigetelőanyagok gyors száradását, agresszív anyagoknak fokozottan ellenáll.

Az ASO-Dichtband-2000 új típusú kompozit anyag, amely tartós, nyújtható, vízszigetelő, de a páravándorlást lehetővé teszi a pórusain keresztül. Ezáltal biztosítja a víz hozzáadásával kevert lapburkolat-ragasztók vízszigetelő rétegek gyors száradását. Kifejezetten ellenálló az agresszív anyagokkal szemben.

 

Alkalmazási terület:

Vízszigetelő rétegek csatlakozási és dilatációs hézagainak vízszigetelésére.

 

Fogadófelület:

Valamennyi olyan épületszerkezeti felületre használható, amelyet lapburkolattal látnak el, illetve szakszerűen előkészített vízszigetelő rétegre.

 

Felhasználás:

A szalagot a megfelelő vízszigetelő anyaggal előkészített felületek csatlakozási hézagára kell simítani. A vízszigetelő bevonatot – amely legalább 2 cm-rel szélesebb a hajlaterősítő szalagnál – az áthidalt hézag mindkét oldalán alkalmazni kell. A szalagot a friss felületen kell elhelyezni egyenletesen és gyűrődésmentesen. Ezután a következő vízszigetelő réteg kialakítható. A csatlakozási hézag felületét (egy elasztikus csatlakozóelem későbbi beépítéséhez) védeni kell a vízszigetelő anyagtól.

A hajlaterősítő szalagok csatlakozó széleinek kötését legalább 5 cm-es gyűrődésmentes átfedéssel, az első, majd az átfedésben rákerülő szalagot is a kenhető vízszigetelő anyaggal való teljes felületű bevonással kell ellátni.

Különleges védelem igényével építendő épületeken, például belső és külső sarkoknál a biztonságos alkalmazást segítő ASO-Dichtband-Ecken hajlaterősítő előformázott sarokelemek elhelyezését javasolja a Schomburg, a termék gyártója.

 

Azok között, akik 2010. január 15-ig Schomburg terméket vásárolnak az Aquaseal Kft.-től, a számlaszám alapján kisorsolnak 1 db GPS navigációt és 5 db 4 Gb-os pendrive-ot.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog