2013. március 22.

Üveg, ami fűt és hűt

Üveg, ami fűt és hűt

A GlassX Crystal üvegezés a napsugárzás hőenergiává alakításával a helyiségek fűtésére szolgáló hőt termel, méghozzá vezetési és tárolási veszteség nélkül, azaz magas hatásfokkal. Már a szórt napsugárzásból is energiát nyerő üvegszerkezet télen napenergiával fűtött cserépkályhaként működik.

A GlassX Crystal üvegszerkezet 0,5 W/m2K alatti U-értéke ellenére is vékony: a rendszer valamennyi eleme (átlátszó hőszigetelés, túlmelegedés elleni védelem, energiaátalakító, hőtároló) egyetlen panelben kap helyet. A GlassX Crystal nem tartalmaz mozgó elemeket, sem elektronikus vezérlést, ami hosszú élettartamot és karbantartásmentes használatot, illetve biztonságos működést garantál. Beépítése nem igényel semmiféle speciális ismeretet, a kereskedelmi forgalomban kapható hőszigetelő üvegekhez hasonlóan építhető be.

A GlassX Crystal belső oldala télen napenergiával fűtött cserépkályhaként működik, amely egyenletes, kellemes meleget ad, jelentősen javítva a helyiségben tartózkodók komfortérzetét.

Az igény szerinti méretekben rendelhető GlassX Crystal üveg belső oldala egyedi szitanyomással látható el, tovább szélesítve megjelenítési, ebből adódóan alkalmazási lehetőségeit.

Üveg, ami fűt és hűt

Üveg, ami fűt és hűt

 

A GlassX Crystal működése

A GlassX Crystal üvegszerkezet négy elemből áll: átlátszó hőszigetelésből, túlmelegedés elleni védelemből, energiaátalakítóból és hőtárolóból.

A kiváló, 0,5 W/m2K U-értéket meg nem haladó hőszigetelésről három hőszigetelő üvegréteg gondoskodik. Az üvegfalak közé épített üvegprizma visszaveri a 40° feletti beesési szögű, azaz erősen tűző (nyári) napsugarakat, miközben az ennél alacsonyabb beesési szögű téli napsugarakat teljes mértékben átengedi.

A GlassX Crystal központi eleme a hőtároló modul, amely befogadja a napenergiát, majd tárolja, és késleltetve, kellemes hősugárzásként adja le. A tároló változó fázisú (PCM) sóhidrát. A hőtárolásról a megolvadó sóhidrát gondoskodik, ami lehűlésekor leadja a tárolt hőenergiát. A sóhidrátot hermetikusan, az elnyelőképesség javítása érdekében szürkére színezett polikarbonát elemekbe zárják. Az üvegszerkezet beltéri oldalát 6 mm vastag egyrétegű biztonsági üveg védi, ami különféle kerámia-szitanyomással látható el.

Üveg, ami fűt és hűt Üveg, ami fűt és hűt

Kapcsolódó cikkek:

sajátjaink

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás