2010. április 08.

Újdonságok a Construmán

Újdonságok a Construmán

Az idei Construma (április 14-18.) a környezetbarát építészet ügyének középpontba állításával a szakmának és a közönségnek is igyekszik új távlatokat kínálni. Részletes információk a szakkiállításról és a kísérőrendezvények kínálatáról.

Szakmai programok

Több mint 30 konferenciát szerveznek idén a Construmán. A Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara tagjai számára kreditpontot ér a legtöbb konferencia. Ráadásul a két kamarával kialakított szoros szakmai együttműködésnek köszönhetően a kamarai tagok a belépésért is kreditpontot kapnak.

Két új betétkiállítást szerveznek: az egyik az Eneo, mely a megújuló energiák hasznosításának lehetőségét mutatja be a G pavilonban és a környező szabad területeken. A másik az Electrolight; a világítástechnikai és épületvillamossági szakma rendezvényének egyik fő célja, hogy lerakja az alapjait a 2011-től kétévente rendezendő szakkiállításnak.

Természetesen a már hagyományosnak mondható betétkiállítások: a Decorstone, a Frontál, a Dach-Tech és az Inter-Sola is helyet kapnak az idei programban.

Az Euroskills Szakmunkás Európa Bajnokság magyarországi válogatóversenyére április 16-17-én kerül sor: kőműves, ács és épületburkoló szakmában mérik össze tudásukat a legjobbak.

A Construma 2010 díszvendége Bajorország.

 

Kedvezmények

Idén bevezetett fontos újdonság az online jegyvásárlás: aki a www.construma.hu honlapon keresztül vásárolja meg belépőjegyét (ami a szakmai és a közönség napokra egyaránt lehetséges), megússza a sorban állást, és kedvezményes árat fizet.

Internetes és helyszíni jegyvásárláshoz egyaránt kötődik az idei kiállítás egyik nagyszabású nyereményjátéka: aki a belépőjegyhez kapott nyereményszelvényt kitöltve bedobja a pavilonokban elhelyezett valamelyik gyűjtőládába, nagy értékű Zalakerámia vásárlási utalványt, vagy egyéb értékes termékeket nyerhet. A sorsolásra közjegyző jelenlétében április 19-én kerül sor.

 

Könnyebb utazás

A vásár megközelítését idén is segítik a szervezők, együttműködésben a legnagyobb hazai közlekedési vállalatokkal. A MÁV 33%-os, a Volánbusz Zrt. belföldi járatai 50%-os menettérti kedvezményt biztosítanak a kiállítás látogatóinak, vidékről gyorsvonattal és Intercityn is érdemes jönni, mert a kiállítás ideje alatt több járat is megáll a Vásárváros előtt.

Idén először kisvonatokat is üzembe helyeznek a szervezők, ezek a Pillangó utcai metrómegállótól a Lóversenypályán keresztül ingyenesen szállítják a látogatókat a kiállítás főbejáratáig.

 

További információ: www.construma.hu

 

(Forrás: Hungexpo-sajtóközlemény)

 

hírlevél-feliratkozás

épjog