2010. április 09.

Új pórusbeton-márka Magyarországon

Új pórusbeton-márka Magyarországon

A Porfix falazóelemeket forgalmazó Techtrend Kft. ambiciózus árversenyre készül a mai piacvezető pórusbeton-forgalmazóval szemben – derült ki a cég sajtótájékoztatóján. A kínálatban falazóelemek, mennyezeti rendszer és áthidalóelemek is megtalálhatók.

A magyar tulajdonú építőanyag-forgalmazó Techtrend megállapodást kötött a Porfixszel, melynek értelmében megkezdte a Porfix falazóelemek forgalmazását hazánkban. A cég sajtóközleményében azt állítja: az egyezséggel erős konkurenciát kap az eddig ezen a piacon vezető szereplőnek számító Ytong, és így az eddiginél szorosabb árversenyre lehet számítani a szegmens termékeinek értékesítésénél. A Porfix ambiciózus tervekkel erősít hazánkban; hosszú távon akár az 50 százalékos piaci részesedés elérését is célba veszi – írja a közlemény, hozzátéve azt is, hogy bizonyos esetekben 10-15, sőt, akár 40-50 százalékkal lesznek olcsóbbak a Porfix elemei.

„Tapasztaljuk, hogy a kereskedők örömmel fogadták a piacra lépésünket, hiszen korábban csak egy opció élt a vásárlók előtt. A verseny azonban más helyzetet teremt, és sokak számára éppen ez lehet majd a túlélés esélye. A Porfix-termékek alkalmazásával az építkezések költségvetései tovább csökkenthetők, és bízunk benne, hogy elhalasztott, félbehagyott projektek is újra indulhatnak” – mondta Takács Péter, a Techtrend ügyvezető igazgatója a cég napokban tartott sajtótájékoztatóján. „Fontos szempont az is, hogy nem csak az árversenyben, hanem a minőség terén is meg tudunk felelni az elvárásoknak, hiszen termékeink nyomószilárdsága és tűzállósága egyaránt kiemelkedő” – tette hozzá az ügyvezető.

A Porfix termékeit a felvidéki Nemes Kosztolányban (Zemianske Kostol’any) állítják elő. Az üzem gyártókapacitása éves szinten 450 ezer m3, ahonnan Szlovákia és most már Magyarország piacát látja el a cég. A gyártási folyamat, az összes termék, így a könnyűbeton is ökológiailag tiszta, természetes nyersanyagból készült, és megfelel az EU-normáknak, tehát semmilyen egészségkárosító hatás sem jelentkezhet a felhasználás során.

A Porfix termékei közül a könnyűbeton falazóidomok, és közfal elemek, a Porfix fogóval és ékhoronnyal ellátott falazó idomok, áthidalók, U-profil, és komplett mennyezeti rendszerek lesznek elérhetőek, újdonságként pedig megjelenik a Porfix kínálatában a magas hőszigetelő képességű Porfix Plus hőszigetelő anyag is.

 

A Porfix-termékek kínálata:

 

Könnyűbeton falazóidomok és közfalelemek

Teherhordó és kitöltő szerkezeteknél használt falazóidomok, illetve nem teherhordó szerkezeteknél használt közfalelemek, amelyek az építkezéseknél függőleges szerkezetek építése során használhatók. Egyszerű megmunkálásuknak köszönhetően a Porfix falazóidomaiból az építkezések során különböző alakokat formálhatunk, könnyű súlyuknak köszönhetően felépítmények és épületek átépítéshez alkalmas.

Új pórusbeton-márka Magyarországon

 

Porfix nútféderes falazóelem

A fogóval és ékhoronnyal ellátott falazó idomok alkalmasak építkezések valamennyi függőleges, és kitöltő szerkezeteire. A száraz függőleges csatlakozás biztosítja az építkezés gyorsabb ütemét és nem utolsó sorban a ragasztó megtakarítását.

Új pórusbeton-márka Magyarországon

 

Porfix áthidalók

Nem teherhordó falaknál önhordó elemként használják. Az áthidalókat lehetséges kombinálni különböző szélességű falazatra.

 

Porfix U-profil

A nyílás felett áthidalók, koszorúk stb. készítésére szolgálnak.

 

Porfix mennyezeti rendszer

Mennyezettartó és betét alkotja. A Porfix mennyezettartók tengelytávolsága 600 mm. A kiöntés 50 mm vastagságú B20 betonnal történik, ø 6/200 x 6/200 vasbetét háló alkalmazásával. Kéményekhez, lépcsőkhöz szükséges nyílások kialakítása lehetséges.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog