2010. április 26.

Fa-poliuretán tetőtéri ablak – karbantartás nélkül is tartós

Fa-poliuretán tetőtéri ablak – karbantartás nélkül is tartós

A tetőtéri ablakok között egyedinek számít a Velux Cégcsoport fa-poliuretán kombinációjú megoldása: a rendkívül hosszú élettartamú, könnyen tisztítható, modern, ugyanakkor diszkrét megjelenésű ablakok bármilyen típusú épület bármilyen funkciójú tetőtéri helyiségében kitűnő megoldást nyújtanak.

A Velux poliuretán ablak egyedisége szerkezeti felépítésében áll: a szárny- és tokszerkezet – az ablakszerkezet szilárdságának és a szárny pontos záródásának érdekében – rétegelt lemezből préselt és ragasztott fabetéttel rendelkezik, amit fehér színű poliuretán borítás fed.

Tetőtéri ablak – karbantartást nem igényel, mégis örökéletű

A bevonat egyetlen öntvényként készül, így nagy szilárdságú, karcmentes és rendkívül időtálló felület jön létre. A homogén bevonat különösen páradús helyiségekben bizonyítja helytállását, ugyanis tökéletesen ellenáll a nedvességnek konyhában, fürdőszobában, télikertben vagy belső medence felett.

Az egybeöntött poliuretán felületre kerülő szennyeződések könnyen eltávolíthatók, és a por hosszú távon sem ég bele az ablak sarkainál a bevonatba. Ezen felül a poliuretán mint anyag egyáltalán nem igényel karbantartást, így a GGU típuskóddal ellátott ablak felülvilágítónak vagy lépcsőházba is megfelelő megoldás. Az ablak homogén, fehér színe a lakás bármely helyiségében visszafogott, mégis modern megjelenést nyújt, de tiszta hatást keltő, diszkrét megjelenése miatt iskolákban, kórházakban vagy irodákban is ideális. A fürdőszobákba vagy intézmények vizes helyiségeibe szánt GGU ablak választható homályos üvegezéssel, illetve fokozottabb napvédelmet és UV-szűrést vagy extra energiamegtakarítást (Uüveg=0,5 W/m2K) nyújtó üvegezések is rendelhetők.

Az alaptípushoz képest minimális felárért kérhető univerzális üvegezés, amely kívül edzett-, belül ragasztott biztonsági üveg. Az üveg külső felületének speciális, úgynevezett easy-to-clean bevonata az öntisztuló üvegek jellemzőivel bír, azaz a szennyeződéseket az esővíz egyszerűen lemossa a felületről. Az univerzális üvegezés 35 dB-es léghanggátlásával a zajos környezetben élők igényeinek is megfelel, és a lakásdekorációt, a függönyöket és a bútorkárpitokat is megvédi a fakulástól, mert az UV-sugarak mindössze 5 százalékát engedi át. A GGU tetőtéri ablak az alapválasztéktól eltérő külső borítással is rendelhető, valamint 15 féle – rövid szállítási határidejű – méret elégíti ki a leggyakoribb igényeket. A hő és a fény szabályozására széles szín- és mintaválasztékú, könnyen felszerelhető árnyékolók állnak rendelkezésre. A kézi működtetésű sínes belső árnyékolók – a tökéletes illeszkedés érdekében – fehér sínnel is rendelhetők.

Tetőtéri ablak – karbantartást nem igényel, mégis örökéletű Tetőtéri ablak – karbantartást nem igényel, mégis örökéletű

Szerkezeti egyediségén túl a GGU ablak rendelkezik a Velux Cégcsoport legnépszerűbb billenő tetőtéri ablakainak előnyeivel is, mint például a felső kilincses nyithatósággal és a kilincsbe épített páratlan szellőztetési lehetőséggel: a kilincs egyszeri lefelé mozgatásával a beépített szellőzőnyílás úgy nyílik ki, hogy az ablak továbbra is zárt állapotban marad – a nyílás szabad utat enged a friss levegőnek, de a benne elhelyezett szűrőfilter kinn tartja a port és a rovarokat. A GGU ablak választható távirányítható napelemes, illetve a hagyományos hálózati áramforráshoz köthető elektromos működtetéssel, melyek utólagosan is beszerelhetők.

Tetőtéri ablak – karbantartást nem igényel, mégis örökéletű

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog