2010. május 31.

Álpadlórendszer akár műhelypadlóhoz is

Álpadlórendszer akár műhelypadlóhoz is

Irodák, számítógépközpontok, technikai helyiségek, elektromos kapcsolóterek stb. épületgépészeti vezetékeinek padló alatti fogadására nyújtanak lehetőséget a Mero álpadlószerkezetek, melyek állítható magasságú lábakra helyezett, különféle burkolatokkal borítható faforgács lapokból állnak.

A helyiségek praktikus és esztétikus aljzatképzésére alkalmas Mero Typ 5 álpadlórendszer megkönnyíti az elektromos vezetékekhez történő hozzáférést, a csatlakozások kialakítását, vagy akár az utólagos hálózatbővítéseket is. A horganyzott acéllábakra fektetett tömör faforgács lapok a széleskörű alkalmazhatóság érdekében különféle anyagokkal (PVC, linóleum, szőnyegpadló, kerámia- és gránitburkolat) burkolhatók, az alsó oldalon acéllemezzel erősített Typ 5 lapokra pedig parketta is fektethető.

 

Álpadlórendszer akár műhelypadlóhoz is

 

A Mero Typ 5 álpadlórendszer különböző terhelhetőségű változatokban kapható: átlagos terhelésű irodák, fokozott statikai terhelésű irodahelyiségek (auditóriumok, oktató- és előadótermek, kezelőhelyiségek, tervezőirodák stb.), ipari környezetek könnyebb terhelésnek kitett helyiségei (raktárhelyiségek, könnyebb terhelésű műhelyek, könyvtárak stb.), számítógépközpontok, elektromos elosztóhelyiségek burkolására egyaránt található alkalmas megoldás. Folyosói szállítóeszközökkel igénybevett padlókhoz, ipari- és műhelypadlókhoz megerősített rendszerek is rendelhetők.

 

Álpadlórendszer akár műhelypadlóhoz is

 

A Mero Typ 5 álpadlók jellemzői:

• rugalmasan alakítható;

• az álpadlólapok könnyen megmunkálhatók;

• egyszerűen szerelhető (az utólagos gépészeti szerelések is könnyen elvégezhetők);

• nagy hely a szereléshez;

• jó tűzvédelmi és hangszigetelési tulajdonságok;

• változtatható szerkezeti magasságok (akár 1 méternél magasabb álpadló is készíthető).

 

Padlólap

A különböző vastagságokban, sűrűséggel és méretekben rendelhető préselt fa padlólapok élei ferdén marva, körbefutó műanyag élvédelemmel készülnek. A lapok alsó vagy/és felső oldalukon alumíniumfóliával, vagy horganyzott acéllemezzel ellátott kivitelben is rendelhetők.

 

Tartószerkezet

A rendszer tartószerkezete állítható magasságú horganyzott acéllábakból áll. Horganyzott merevítőrudak alkalmazásával növelhető az álpadlórendszer teherbíró képessége, illetve az egész szerkezet vízszintes merevsége (a merevítők utólag is beépíthetők).

 

Álpadlórendszer akár műhelypadlóhoz is

 

Válaszfalak

Az álpadlóban lévő szabad tér korlátozás nélküli kihasználhatósága érdekében a válaszfalakat az álpadlórendszerre kell szerelni, csupán a tűzszakasz határoló falakat, illetve a különböző alkalmazási egységek közötti falakat kell közvetlenül a nyerspadlóra állítani.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog