2010. július 23.

A Mapei Kft. is részt vesz az árvíz utáni helyreállításokban

A Mapei Kft. is részt vesz az árvíz utáni helyreállításokban

A Mapei Kft. szeretne hozzájárulni az árvíz által okozott károk utáni helyreállításban, ezért 5 millió Ft értékben segédanyagokatt ajánlott fel egy segélyszervezeten keresztül a rászorulóknak az újjáépítéshez - írja a cég szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

A közlemény szövege a következő:

„Az elmúlt hónapokban Magyarországon kialakult árvíz okozta állapotok miatt nagyon sok ember kényszerült arra, hogy elhagyja otthonát. Több helyen megkezdődött az apadás, így megkezdődhetett az árvíz elöntés miatt sérült, összedőlt házak felmérése is.

A Mapei Kft. úgy döntött, hogy ebben a helyzetben szeretne segíteni, szeretne hozzájárulni a károk okozta helyreállításban, ezért 5 millió Ft értékben segédanyagot ajánlott fel egy segélyszervezeten keresztül a rászorulóknak az újjáépítéshez.

A kiválasztott segélyszervezet a Magyar Vöröskereszt, amely kezdetektől részt vesz az árvíz által sújtott települések segélyezésében: első körben több tonna tartós élelmiszerrel segítette a rászoruló családokat országszerte, július eleje óta pedig az árvízkárosultaktól beérkezett, újjáépítéshez szükséges igényfelmérő lapok értékelését végzi.

A Magyar Vöröskereszt segítségével Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe a leginkább rászoruló károsultakhoz fog eljutni a Mapei Kft. felajánlása, ezzel hozzájárulva, hogy a családok mihamarabb tovább élhessék életüket.

A Mapei Kft. továbbá lehetőséget biztosított arra, hogy a szervezet a hozzá beérkezett adományokból jelentős kedvezménnyel vásárolhasson Mapei segédanyagokat, így a szervezet Nógrád megyében is segíteni tud az árvízkárosult családokon.”

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog