2010. július 27.

Így lehet takarékoskodni a házi medence üzemeltetésén

Így lehet takarékoskodni a házi medence üzemeltetésén

Az energiatakarékosság szempontjából rendkívül fontos optimalizálni a szűrőrendszer folyamatos vízáramlását, melyre a tisztítószer-adagolók és a klórozó működése érdekében van szükség. A rendszer akkor a leghatékonyabb, ha a szivattyúzást a lehető leglassabb vízáramlási sebességgel működtetjük.

A Schneider Electric erre a célra kifejlesztett megoldásainak használatával az optimális szintre állíthatjuk a vízmozgás sebességét, amelynek a maximális áramláshoz képest 20%-os csökkentésével 50%-nyi energiát spórolunk! A szűrőrendszer szivattyúját programozható kapcsolóóra kezeli, amely segítségével percre pontosan beállíthatjuk azt is, mikor üzemeljen a berendezés.

A Schneider Electric eszközeivel lehetőség van a vízmelegítés, az elektromos medencetakarók és a medencevilágítás központi vezérlésére. A medence világítását a környezeti fényviszonyoknak megfelelően állíthatjuk be, továbbá a vízhőmérsékletet szabályozó, a szivattyút és világítást kezelő, teljesen automata felügyeleti rendszert építtethetünk ki. A felügyeleti rendszer akár mobiltelefonról is vezérelhető.

További megtakarítást érhetünk el, ha a rendszer lehetővé teszi napelem-panelek felszerelését, vagy geotermikus hőszivattyú működtetését a medence vizének melegítéséhez. A rendszer biztonságát fokozza, hogy vihar vagy nagy páratartalom észlelésekor először egy megszakító lép működésbe, és a rendszer csak akkor kapcsol vissza, ha a hiba megszűnt.

(Forrás: Schneider Electric-sajtóanyag)

hírlevél-feliratkozás

épjog