2010. augusztus 23.

Előregyártott, gazdaságos csarnokszerkezetek

Előregyártott, gazdaságos csarnokszerkezetek

Csarnokoknál, ipari épületeknél gyakran előfordul, hogy a szerkezet tipizáltságból adódó műszaki és gazdasági előnyök előtérbe kerülnek az egyedi gyártással a szemben – ilyen esetekben megoldást nyújtanak a Frisomat előregyártott csarnokai. Ugyanakkor a testreszabott igények megoldása sem okoz gondot a cég mérnökeinek.

A gazdaságos, könnyen szerelhető Frisomat-csarnokok választékából már jól ismert OMEGA típus mellett egyre keresettebbek a nyeregtetős szerkezetű DELTA, SIGMA, ASTRA csarnokok, amelyek gyártása már Belgiumban, Antwerpenben történik. A cég burkolati elemeket és szendvicspanelek gyártó bázisa pedig az elmúlt években Romániában épült ki. A szállítás nem okoz problémát és jelentős költségtöbbletet sem.

Az egyszerűbb – például mezőgazdasági használatra szánt – egy kapuval ellátott, szigetelés nélküli dongacsarnokok szállítása a megrendeléstől számítva akár 1-2 hét alatt megoldható, míg a bonyolultabb, egyedi igényekre alakított – például autószalonnak, irodának szánt – épületek szállítása sem több 6-7 hétnél.

A Frisomat-csarnokok nagy előnye a tipizáltság, amely az egyik alapja a versenyképes árképzésnek.

A standard méretektől való eltérésre természetesen itt is van lehetőség, különösen akkor, ha a megrendelő már a tervezési fázis elején megkezdi a konzultációt a Frisomat mérnökeivel és statikusaival. A tapasztalatok szerint a végeredmény ilyenkor lesz igazán szép, gazdaságos és jól használható épület. Ha a megrendelő kész tervekkel érkezik, az rendszerint tervmódosításhoz vezet, amelyben a Frisomat szakemberei azonban minden segítséget megadnak.

Előregyártott, gazdaságos csarnokszerkezetek

A tipizált csarnokok előnyei

A garantált alapanyagminőség mellett – amely minden esetben tűzihorganyzott, tehát gondozásmentes acél – a szerkezetek gazdaságos kialakításúak, fölösleges tartalék nincs bennük, ami a mai alapanyagárak mellett figyelemre méltó előny.

A Frisomat csarnokok tartószerkezete előre furatolt, azaz az elemeket a képzett és gyakorlattal rendelkező összeszerelő csapatok csavarozással szerelik. Ennek köszönhetően rövidül a kivitelezés ideje, és a horganyzás sérülése nélkül lehetővé válik a csarnok szétszerelése, illetve újra felépítése.

A cég által kínált csarnokok további jellemzője, hogy jó minőségű, kizárólag minősítéssel rendelkező burkolóanyagokat alkalmaz.

A minőség mellett fontos szempont az esztétika kérdése, amely többek között körültekintően megoldott látszó és nem látszó csomóponti kialakítások esetén is megfigyelhető. Így például az épület látszó szegései egy, vagy legfeljebb két darabból készülnek, hogy a toldások ne rontsák el a látványt.

Az egyszerűbb szigetelés nélküli csarnokok négyzetméter ára 15-20 ezer Ft-nál kezdődnek, míg az igényesebb kialakításúak 35 ezer Ft-tól kezdődő nettó áron érhetőek el a kialakításnak megfelelően.

Előregyártott, gazdaságos csarnokszerkezetek

Rutinos összeszerelő csapatok

A Frisomat nem csupán a csarnokszerkezeteket szállítja, de szerkezetkész állapotig a kivitelezést is vállalja, amely az alapozást, a belső padló építését, illetve természetesen a csarnok összeszerelését és burkolatokkal valamint a homlokzati nyílászárókkal való éllátását jelenti.

Ez utóbbi munkafázist saját főállású rutinos szerelőkből álló összeszerelő csapatok végzi, amelyek akár néhány hét alatt felépítik a csarnokot.

 

Frisomat-csarnoktípusok

Omega csarnok: egységnyi anyagfelhasználás mellett a leggazdaságosabban biztosítja az egységnyi lefedett területet. Egyszerű tárolási feladatokra a legalkalmasabb, mint áruraktározás, mezőgazdasági gép és eszköztároló, valamint terménytároló.

Ipszilon csarnok: függőleges falakkal, íves tetővel, az Omega típussal megegyező anyagfelhasználással készül, megtartva kedvező árát.

Delta csarnok: 22°-os nyeregtetővel, temperálható szigeteléssel a legkülönbözőbb felhasználásra alkalmas.

Sigma csarnok: teljes egészében tüzihorganyzott, bármilyen célra alkalmas, komplett csarnok, 22°-os nyeregtetővel többféle választható burkolattal, szigeteléssel.

Astra csarnok: extra méreteket lehetővé tevő rácsos-tartós szerkezet. Széles körben használható csarnokrendszer, 10°-os nyeregtetővel, többféle választható burkolattal, szigeteléssel.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog