2010. augusztus 27.

13 hiba, amit mobilház vásárlása esetén elkövethetünk

13 hiba, amit mobilház vásárlása esetén elkövethetünk

Egy mobilház-értékesítéssel és -telepítéssel foglalkozó cég összegyűjtötte azt a 13 legnagyobb hibát, melyek a megfelelő információ hiányában nagyon sok bosszúságot, és felesleges költségeket okozhat egy leendő, illetve újdonsült mobilház-tulajdonosnak.

1. Ne rendeljen nagyobb házat, mint amekkorát a helyi adottságok lehetővé tesznek!

A megfelelő méretű mobilház kiválasztásával, illetve a megtervezett és időben elkezdett előkészületek elvégzésével, megkímélheti magát a felesleges idegeskedéstől és az értelmetlen pénzköltéstől.

Ha viszont megrendelés előtt nem kéri ki szakember véleményét, és utólag – a kiszállítás napján - derül ki, hogy elhibázott a választás, illetve nem megfelelő a „fogadás”, a család haragján túl számíthat arra, hogy az előállt helyzet gyors és megfelelő orvosolása érdekében, sokkal mélyebbre kell majd nyúlni a zsebbe, mint megfelelő rákészülés esetén.

A szakszerűtlen, szervezetlen kiszállítások eredménye könnyen lehet kisebb – nagyobb sérülés, vagy akár önkormányzati érdekérvényesítés...

 

2. Ne vásároljon telket, mielőtt nem tájékozódik, ha mobilházat szeretne rajta elhelyezni!

A mobilház elhelyezése szempontjából megfelelő adottságokkal rendelkező telek, számos kisebb-nagyobb kiadásoktól szabadíthatja meg.

Ha még a telekvásárlás előtt áll, törekedjen arra, hogy minél több szempontból feleljen meg a gördülékeny mobilház kiszállítás feltételeinek, hisz ezzel elkerülheti a telek megközelíthetetlenségéből fakadó pluszköltségeket.

 

3. Ne költse pénzét alapozásra feleslegesen!

A helytelen és felesleges alapozás/betonozás sokszor nem csak nagyobb mennyiségű pénztől szabadítja meg, de akár jogi szempontból is okozhat komoly kellemetlenségeket. A mobilház végleges rögzítése, koszorúra helyezése, mobilitásának megszüntetése megmásíthatatlan következményekkel jár, hisz ezáltal elvész az a nagyszerű tulajdonsága, hogy bármikor bárhova szállítható legyen, illetve ezek után már más kategóriába lesz besorolható, ez pedig engedélyezés szempontjából vet fel újabb problémákat.

Különböző betonozási eljárások alkalmazhatók a talaj adottságai, és az időjárási viszonyok figyelembe vételével.

 

A többi típushiba, azaz a cikk folytatása a mobilhazak.hu oldalon olvasható >>

 

hírlevél-feliratkozás

épjog