2010. szeptember 17.

Hangelnyelő sugárzóernyő csarnokokba

Hangelnyelő sugárzóernyő csarnokokba

Az USE-P típusú sugárzóernyők elsősorban nagy belmagasságú zárt terek, csarnokszerű épületek fűtésére, de részben nyitott helyek fűtésére is alkalmas. Speciális kialakításuknak köszönhetően hatékony hangelnyelő tulajdonsággal rendelkeznek, így egyetlen elemmel megoldható a helyiségek fűtése és zajcsillapítása.

Az USE-P sugárzóernyők lemezének és csőregiszterének anyaga acél. A lemezeken a csövek tengelyére merőleges irányú behasítással és hidegalakítással előállított speciális perforáció található – ez a lemezperforáció adja az sugárzóernyők különösen jó hőtechnikai és akusztikai tulajdonságainak együttesét. Így olyan üzemekben, ahol a helyiség zajának csillapítására egyébként külön akusztikai csillapítóelemeket helyeznének el, egyetlen elemmel: hangelnyelős sugárzóernyőkkel mind a fűtési, mind a hangcsillapítási feladat ellátható.

Az USE-P-G típusú hangelnyelő sugárzóernyő telített vízgőz, az USE-P és USE-P-K pedig forró víz, vagy más folyékony hőhordozó közeg (például fagyálló folyadék, olaj stb.) alkalmazására készül. A berendezések előnye, hogy magas hőmérsékletű fűtőközeggel is működtethetők, mivel a szokásos beépítési körülmények között a fűtőközeg hőmérséklete érintési veszély miatt nem korlátozott. A sugárzóernyők alacsony hőmérsékletű hőhordozó közegek (például termálvíz, a hulladékhő-hasznosításból származó meleg vizek) alkalmazásával is hatékonyan működnek.

Az USE-P típusjelű hangelnyelő sugárzóernyők intenzív légmozgás keltése nélkül adják le fűtőteljesítményüket, így a zajos épületeken, ipari csarnokokon kívül poros levegőjű üzemek fűtésére is kitűnő megoldást nyújtanak.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog