2010. szeptember 27.

Építőanyag-adományok gyermekintézmények és műemlékek számára

Építőanyag-adományok gyermekintézmények és műemlékek számára

Az építőanyag-gyártók összefogásával életre hívott Várépítő Pályázaton számos olyan termékre lehet pályázni, amelyek az elmúlt időszak szeszélyes időjárása miatti felújításokon, illetve a jövőbeli hasonló károk elkerülése érdekében szükségesek lehetnek. De nem csupán az árvízsújtotta települések intézményeinek pályázatát várják.

A gazdasági recesszió és az elmúlt időszak természeti katasztrófái miatt talán még a korábbi éveknél is kevesebb forrás juthat a gyermekintézmények és a műemlékek, akár régen szükségessé és indokolttá vált felújítására, bővítésre. A Várépítő Pályázaton összesen 16,3 millió Ft+áfa értékben várnak gazdára a Baumit homlokzati hőszigetelő rendszerei és színes vakolatai, Bachl szigetelőanyagai, a Buderus fűtési rendszerei, a Creaton kerámia tetőcserepei, Dörken vízelvezetői és tetőfóliái, a Nádép-Fabeton vízelvezető termékei, zajvédő kerítései, valamint falazóanyagai, a Prefa ereszcsatornái, a Ruukki ereszcsatornái, valamint a Tondach kerámia tetőcserepei – írja a pályázat kiírójának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

Építőanyag-adományok gyermekintézmények és műemlékek számáraA felajánlások cégenként 300 ezer és 5 millió Ft között mozogtak, ami azt mutatja, hogy több cég úgy gondolta: ha kisebb összeggel is, de igyekszik támogatni az ügyet.

„Ezek az intézmények gyakran más dimenzióban gondolkodnak, mint egy cég: előfordul, hogy az alig százezer forint értékű terméktámogatás ad erőt az intézmény vezetésének a beruházás többi forrása előteremtéséhez. Egy-egy aprónak tűnő segítség az intézmény megújulását indíthatja el, és ezek a projektek gyakran egészen kis beruházások, amelyek más forrásból nehezen finanszírozhatóak. Ezért örültünk, hogy 9 cég jelentkezett, és hálásan megköszöntünk minden felajánlást, hiszen tudtuk, minden cég erejéhez és budgetjéhez mérten próbál segíteni ezeken az intézményeken vagy szívén viseli az épített örökség sorsát” – mondta Rajki Diána, a pályázatot kiíró cég tulajdonosa.

A pályázati felhívást és a részvételi feltételeket tartalmazó kiírást október folyamán mintegy 6 200 gyermekoktatási intézmény és alapítvány kapja kézhez, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati űrlapok a www.varepitopalyazat.hu oldalról már letölthetőek.

A pályázat kiemelt médiapartnere a Lakásvásár Médiacsoport és az Otthon, valamint médiapartnerei a Klub Rádió és a VeszprémTV Épi-Tech Magazinja, szakmai médiapartnerek az archicentrum.hu, a Bautrend, a bautrend.hu, az E-build és a proidea.hu, az epiteszforum.hu, az eptar.hu, a homegarden.hu, az Építési Megoldások, az epitesimegoldasok.hu, a Metszet, a Magyar Építéstechnika, a muszakilapok.hu, a tervlap.hu.

A pályázat védnöke a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Téglás Szövetség.

 

Ki indulhat a Várépítő Pályázaton?

A Várépítő Pályázaton azon intézmények, önkormányzatok, műemlékek tulajdonosai, kezelői indulhatnak, akik 2011. évben beruházási tevékenységre készülnek, és annak megvalósításához szükségük van a felajánló cégek által rendelkezésre bocsátott termékekre.

A gyermekintézményi kategóriában olyan oktatási, egészségügyi, kulturális vagy egyéb intézmények, alapítványok és szervezetek indulhatnak, amelyek tevékenysége szoros kapcsolatban van a gyermekek képzésével, nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával vagy rehabilitációjával. A műemlék-felújításra szánt támogatásra azok a Magyarországon működő szervezetek és önkormányzatok pályázhatnak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan országos védettségű műemléképületek vannak, amelyeken az adott évben felújítási munkálatokat kezdenek.

 

A Várépítő Pályázattal kapcsolatos dátumok

Meghirdetés: 2010. szeptember 24. – a 17. budapesti Lakásvásáron

Beadási határidő: 2011. április 8. 12.00

Döntési határidő: 2011. május 27.

Értesítési határidő: 2011. június 10-ig, azaz a pályázaton elnyert termékek – a szükséges feltételek kielégítés esetén – már 2011 nyarán felhasználhatóak.

 

A cégektől független zsűri dönt

A termékek odaítélésén dogozó zsűri munkáját a cégektől független neves közéleti személyiségek látják el.

Mindkét kategóriában a zsűri elnöke Vadász György, Kossuth és Ybl díjas építész. A gyermekintézményi zsűri tagjai Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára, Nagy-Kálózy Eszter, színművésznő és Rajki Diána, a pályázatot kiíró Build-Communcation Kft. tulajdonosa.

A műemléki zsűri tagjai Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, Kossuth díjas alkotó, Winkler Gábor, Pápa Város főépítésze, Nagy-Kálózy Eszter, színművésznő és Rajki Diána, a kiíró, Build-Communcation Kft. tulajdonosa.

Ugyan a pályázati időszak elindult, de a szervezők továbbra is várják azon cégek jelentkezését, amelyek e pályázat útján szívesen támogatják ezeket az intézményeket.

További információ és jelentkezés mind a termékeiket felajánló cégek mind a pályázó intézmények számára: www.varepitopalyazat.hu, info[kukac]varepitopalyazat.hu. Telefon: (23)611-028

 

 

hírlevél-feliratkozás

épjog