2010. szeptember 28.

Az infrafűtőtest tükörként is használható

Az infrafűtőtest tükörként is használható

Alacsonyabb léghőmérséklet mellett, ezáltal kevesebb energia felhasználásával is kellemes hőérzetet nyújt a Redwell-infrafűtés, melynek fűtőpanelei falra vagy mennyezetre szerelhető, a legkülönfélébb megjelenésű kivitelben, illetve álló modellekként, akár fogas, ülőalkalmatosság vagy más bútordarab formájában is beszerezhetők.

A hagyományos fűtési rendszerektől eltérően a hősugaras fűtés nem a légteret, hanem a falakat, tárgyakat, illetve közvetlenül az ember bőrét melegíti fel. Természetesen a tárgyakról és az emberekről visszasugárzott hő felmelegíti a levegőt is, de annak átlagos hőmérséklete néhány fokkal alacsonyabb marad, mint más fűtési rendszerek esetében, ennek ellenére – mivel bőrünk felszíne meleg – kellemes hőmérsékletűnek érződik a környezet. Az alacsonyabb levegőhőmérséklet miatt viszont jelentős mennyiségű energia takarítható meg. (A levegő hőmérsékletének 1 °C-kal történő csökkentése 5 százalék energiamegtakarítást eredményez.)

A Redwell hősugaras fűtés nemcsak ipari csarnokokban, irodákban, kiállítási termekben, raktár- vagy sportcsarnokokban alkalmazható, hanem családi és társasházakban, illetve nyaralókban is kitűnő megoldást nyújt. Beépítése minimális átalakítást igényel, üzemeltetéséhez kéményre nincs szükség, az egyetlen feltétel egy konnektor, vagy valamilyen áramfelvételi lehetőség. A fűtőelemeket úgy tervezték, hogy rejtett tartóelemek segítségével bármilyen falfelületre, akár mennyezetre is felszerelhetők, de a termékkínálatban álló modellek – bútordarabként funkcionáló kivitelek – is találhatók.

 

Az infrafűtőtest tükörként is funkcionálhat Az infrafűtőtest tükörként is funkcionálhat

 

Az infrafűtőtest tükörként is funkcionálhat

 

A Redwell infrafűtő-panelek változatos típusokban, exkluzív megjelenéssel kaphatók. A standard fűtőelemek téglalap és kör formátumban, háromféle (fehér, piros és kék) frontszínben, fekete táblaként vagy különböző képmotívumokkal ellátva készülnek.

 

Az infrafűtőtest tükörként is funkcionálhat Az infrafűtőtest tükörként is funkcionálhat

 

A keret eloxált alumínium, fehér porszórt vagy fa kivitelű lehet. Az üveg- és tükörpanelek keret nélküli, különösen elegáns darabok.

 

Az infrafűtőtest tükörként is funkcionálhat

 

Műszaki adatok

• teljesítményhatárok: 250-3600 Watt;

• felületi hőmérséklet: 65-280 °C;

• feszültség: 110-230 Volt, 50-60 Hz.

 

A panelek beépítése

Az infrafűtő-panelek helyét gondosan kell megválasztani, de felszerelésük egyszerűen és gyorsan elvégezhető. A panelek tiplik segítségével rögzíthetők a falon, az elektromos kábelek pedig vezethetők a falban (ilyenkor természetesen elkerülhetetlen a fal megbontása), de kábelvezető sínek segítségével falvésés nélkül is megoldható a vezetékezés. Az infrapanelek működtethetők konnektorba dugható időkapcsolóval, illetve termosztátról is vezérelhetők.

 

 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás